Schimbari la virful Politehnicii

luni, 02 noiembrie 2009, 23:03
3 MIN
 Schimbari la virful Politehnicii

Esecul cu Dinamo, al patrulea consecutiv inregistrat in ultimele partide oficiale, a generat schimbari la virful FC Politehnica, presedintele executiv Sorin Boca inaintindu-si ieri demisia. Locul lui Boca a fost luat de Cristi Starica, cel care, pe hirtie, figura drept vicepresedinte al clubului, fostul arbitru asistent, care acum este seful Directiei Piete din cadrul Primariei Iasi, urmind a face echipa cu Pavel Hodea, care ramine vicepresedinte.

Anuntul a fost facut aseara de presedintele de onoare al clubului din Copou, Gheorghe Nichita, primarul dind citeva detalii: "Dupa esecul din Cupa cu Craiova, al treilea consecutiv, s-a dorit sa se faca o sedinta de analiza pentru a vedea ce se intimpla la echipa. Am aminat-o tocmai pentru a nu bulversa lucrurile inaintea partidei cu Dinamo. Dupa meciul de duminica, reprezentantii actionarilor care detin cele mai multe procente la club, Mobilis si Consiliul Local, s-au intilnit de urgenta, stabilind ca luni sa le fie prezentate presedintelui si antrenorului nemultumirile si sa fie ascultate punctele de vedere ale acestora. In urma discutiilor purtate, presedintele Sorin Boca si-a inaintat demisia. Chiar daca sint prieten cu el, consider ca a luat o decizie spre binele clubului". Nichita, care a precizat ca patronul societatii Mobilis, Radu Calin, care a participat la intilnirile de duminica si luni, nu doreste sa dea declaratii pe tema fotbalului, a expus si asteptarile pe care le are de la noua conducerea executiva, care va fi formata din Cristi Starica si Pavel Hodea: "Hodea si Starica fusesera numiti vicepresedinti in acest sezon, insa colaborarea nu a functionat asa cum trebuie. Acum, chiar daca Starica va fi presedinte iar Hodea – vicepresedinte, ei vor conduce impreuna clubul, urmind a se implica pe toate palierele. Lor li s-au trasat citeva obiective clare, principala tinta fiind aducerea unui grad mai mare de ordine si disciplina la club. Ei nu trebuie sa ezite sa ia si masuri dure, lucru care nu s-a intimplat pina acum, de aici aparind si atmosfera proasta de la nivelul vestiarului".

Nichita a mai spus ca, impreuna cu reprezentantul pe Iasi al societatii Mobilis, Vasilica Lungu, va veni astazi la vestiar, pentru a discuta cu fotbalistii. Acestora li se vor da asigurari ca-si vor primi o parte a restantelor salariale, insa vor fi si sapuniti pentru comportarea si rezultatele din ultima perioada. Sint sanse mari ca, in afara lui Bersnjak, care a fost anuntat de duminica ca nu va mai fi primit la antrenamentele echipei mari, si celalalt sloven din lot, Pecnik, sa fie exilat, fundasul neprezentindu-se la antrenamentul de ieri dimineata, el transmitind staffului tehnic, prin intermediari, ca este racit.

In ceea ce-l priveste pe noul presedinte, acesta sustine ca va face fata noii functii: "Numirea in functia de presedinte la Poli este o mare provocare pentru mine. Eu sint convins ca ma voi descurca. Pentru inceput, voi face o evaluare a clubului, atit din punct de vedere financiar cit si organizatoric, abia apoi urmind sa ma gindesc care sint primele masuri pe care le voi lua".

Pentru a putea intra in piine simbata, la partida cu Gaz Metan Medias, Starica trebuie sa-i mobilizeze pe actionari sa vireze o restanta de circa 75 000 de lei impresarului lui Lamine, Poli urmind a fi neprogramata la meci daca nu face aceasta plata pina miine! Partida cu Gaz Metan este programata a se disputa simbata, de la ora 15:00, transmisia fiind asigurata de GSP TV

Poli-catalog

Marc (5,5) – a luat doua goluri din careul mic si unul intr-un moment in care a ramas singur cu adversarul; doua interventii bune pe final.

Mihajlov (5,5) – adus pentru a acoperi postul de stoper s-a descurcat onorabil ca fundas dreapta.

Ilie (5,5) – sigur atit timp cit a fost in plenitudinea fortelor.

L. Munteanu (4) – l-a scapat extrem de usor pe Alexe la faza premergatoare golului trei.

Pecnik (4) – depasit lejer de Torje la primul gol.

Ignatov (6,5) – a inscris golul gazdelor, a mai avut alte doua suturi periculoase, a incercat sa ordoneze constructia.

Straton (5,5) – nu i-a lasat prea multe culoare lui Bostina, a semnat o bara, in minutul 65.

Bratu (5) – realizari putine.

Bujor (5) – in regres.

Balde (5) – s-a desprins o singura data din marcajul stoperilor dinamovisti, in minutul 68.

Constantin (5) – continua eclipsa de forma.

Costache (4) – ca si Pecnik, motiv de distractie pentru Torje.

Miclea (5) – nu a adus nimic nou.

Buta (5) – in nota echipei.

Comentarii