Scintei amicale

miercuri, 14 august 2002, 23:00
2 MIN
 Scintei amicale

Poli: Mihalache (Dulcianu) – Gheban, Petrache (Bernard), Rus (A. Ilie), Medeleanu (Cruceanu), D. Munteanu – Cristea (Sinescu), Dragoi (Marta), Chiper (Brighiu) – Dobrea, Bilba (Ivasca).
CFR: Ailenei (Mandric) – Nistor, Bichir, Ciopraga, Maranda, Dascalu – Tutu, Covrig (Pistinciuc), Sirbusca (Vizitiu) – Riscu, Dascalescu (Basascu).
Disputat ieri dimineata, pe terenul II din Copou, amicalul dintre Poli Unirea si CFR Pascani s-a incheiat cu victoria gazdelor, la capatul unui meci din care au iesit destule scintei. Tonul agresiunilor, dat de Petrache si Bichir, a fost ridicat la rang de arta de Gheban, care a avut citeva intrari criminale, victima preferata, foarte tehnicul pascanean Covrig (poate cel mai bun fotbalist de pe teren), descarcindu-se apoi pe Medeleanu; accidentat, fundasul iesean a trebuit sa fie inlocuit. Nici pe final lucrurile nu au stat mai calm, Sirbusca fiind eliminat direct (cu drept de inlocuire).
In ceea ce priveste fotbalul propriu-zis, replica peste asteptari a feroviarilor a dat nastere la un meci destul de frumos, al carui scor poate fi inselator in ceea ce priveste proportiile. Poli a condus cu 1-0 la pauza in urma reusitei lui Bilba (’31), aspectul primului act fiind echilibrat. La 6 minute dupa pauza, Danut Munteanu a reusit sa-si incununeze prestatia foarte exacta cu un gol spectaculos (patrundere si sut aproape de vinclu, dupa o actiune purtata de Marta si Ivasca). "Invidios" pe reusita coechipierului sau, Dobrea a luat pe cont propriu o actiune in minutul 80, reusind un alt gol frumos. De mentionat ca in prima repriza pigmentul a fost dat de indicatiile si strigatele antrenorului pascanean Mircea Bruckenthal, cele mai deosebite fiind: "I arta-l, ca a vrut sa gindeasca!", "Asta-i kilareala!", "Mai efervescent, mai baieti, mai efervescent!", "Marcajul, marcajul si iar marcajul!".
Dupa meci, managerul Vasile Simionas si-a exprimat inca o data nemultumirea fata de calitatea lotului avut la dispozitie. In conditiile in care fostii jucatori ai Universitatii Craiova ce-i apartin lui Gigi Netoiu tintesc sa joace tot in divizia A (Dobre si Cezar Dinu au semnat deja cu FC National iar Baldovin si Manta cocheteaza cu UTA si Otelul) se cauta alte solutii.
S-a repus pe tapet varianta Irinel Ionescu (un raspuns definitiv se va da la finele saptaminii) ramine in "stand-by" (cu minime sanse de reusita), "pista" Vintila, este posibila aducerea lui Murgu de la RATC, dar nu sint excluse ale surprize. In ceea ce priveste cedarile de jucatori, acestea vor fi facute abia dupa ce va fi finalizata campania de achizitii. De aceea, lui Ancuta, care a plecat la Pascani fara acordul lui Poli, nu i s-a dat dezlegare, el fiind reasteptat in Copou.
Altfel, amicalul de simbata cu Bucovina Suceava are mari sanse de a se disputa in Copou deoarece stadionul sucevean inca nu a fost dotat cu porti! (Ovidiu MINEA)

Comentarii