Scor record la Euro 2012

Subtitlu

joi, 14 iunie 2012, 22:58
3 MIN
 Scor record la Euro 2012

Spania: 1. Casillas – 17. Arbeloa, 15. Ramos, 3. Piqué, 18. Alba – 8. Xavi, 16. Busquets, 14. X. Alonso (’65 – J. Martinez) – 21. D. Silva, 9. Torres, 6. Iniesta (’79-20. Cazorla). Antrenor: Vicente Del Bosque.

Irlanda: 1. Given – 4. O’Shea, 5. Dunne, 2. St. Ledger, 3. Ward – 11. Duff (22. McClean), 6. Whelan (’79 – 21. Green), 8. Andrews, 7. McGeady – 20. Cox (’46 – 14. Walters), 10. Keane. Antrenor: Giovanni Trapattoni.

Arbitru: Pedro Proença (Portugalia).

Cartonase galbene: Xabi Alonso, J. Martinez / Keane, Whelan, St. Ledger

1-0, min. 4: dupa ce Ward l-a blocat pe Silva la marginea careului, a pierdut mingea in fata lui Torres, care l-a driblat pe St. Ledger si a trimis mingea in plasa, peste portarul Given.

2-0, min. 49: dupa ce Given a respins o torpila a lui Iniesta, n-a mai putut face nimic la sutul printr-o padure de picioare trimis de Silva.

3-0, min. 70: Torres, deschis de Xavi, a patruns in careu si a inscris din alergare, de la zece metri.

4-0, min. 83: Fabregas, sut in diagonala de la marginea careului mic.

Jocul Spaniei este o minunatie, daca nu exista nimeni in stare sa-l distruga. Antrenorul provenit din tara jocului destructiv, Giovanni Trapattoni, ar sti cum sa faca, daca ar avea cu cine si cu ce.  Din pacate pentru irlandezi, nu e cazul. La combinatiile ametitoare de pase ale ibericilor, marcajul functioneaza greoi, fundasii nestiind, in unele momente, pe unde o fi mingea. Pe de alta parte, nici Spania nu s-a omorat cu firea, stiind ca intepaturile de tantar, cat de parsive or fi, nu poate omori ditamai elefantul si ca ar putea lichida Spania chiar si cu o doza marita de extraveral la bord. Au exersat scheme peste scheme, au dansat prin careul irlandez ca prin bucataria proprie, inscriind la prima faza periculoasa si, venind vorba de gol, antrenorul de casa al vechii Galaxii madrilene, Vicente del Bosque s-a dovedit in continuare inspirat. Daca la meciul cu Italia, a surprins prin introducerea lui Fabregas in avanposturi (si Cesc a marcat!), acum, l-a lasat pe banca, iar Fernando Torres a inscris singurul gol al primei reprize. Cat despre stilul ofensiv al Irlandei, in acest meci nu a reusit sa mascheze gaurile din cascavalul defensiv.

La fel si in partea a doua, cu un plus de suturi pe poarta lui Shay Given, care a aparat ceea ce se putea astepta pana in minutul 4 al reprizei (coincidenta!), cand a fost derutat de traseul mingii trimisa de David Silva. Dupa gol, jocul s-a mai schimbat nitel, irlandezii fiind lasati sa preia oleaca de initiativa, nu de alta, dar sa exerseze Spania si contraatacul. Ca supliment, verzii l-au mai dezmortit de doua ori si pe Casillas. Iar dupa golurile lui Torres si Fabregas, meciul s-a incheiat in ritm de tiki-taka.

Clasamentul grupei C

1. Spania       2          1          1          0          5-1     4

2. Croatia       2          1          1          0          4-2     4

3. Italia           2          0          2          0          2-2     2

4. Irlanda        2          0          0          2          1-7     0

Comentarii