Se cauta inchizator

miercuri, 18 noiembrie 2009, 23:02
2 MIN
 Se cauta inchizator

Politehnica Iasi a efectuat ieri doua antrenamente, antrenorul Petre Grigoras avind, in continuare, ca principala tinta recapatarea unui tonus fizic adecvat competitiei, scop anuntat imediat dupa incheierea perioadei de carantina. "Este extrem de delicat sa lucrezi in apropierea unui final de sezon cu sportivi care au acuzat probleme de sanatate si care au avut o saptamina pauza. Totul trebuie sa fie facut cu foarte mare atentie pentru ca exista si riscul de a-i suprasolicita si cel de a nu reusi sa se obtina revenirea la un tonus apropiat de cel necesar campionatului" a spus tehnicianul, ale carui batai de cap sint suplimentate de problemele de lot. Ieri s-a confirmat oficial faptul ca Straton va absenta in meciul de marti, cu Pandurii Tirgu Jiu, indiferent de rezultatul examenului RMN pe care jucatorul l-a efectuat la genunchi, rezultatul analizei amintite fiind asteptat astazi. Poli a pierdut astfel si ultima solutie de acoperire a postului de inchizator, in conditiile in care ceilalti fotbalisti de profilul amintit, Milea, Negru si Bersnjak, nu erau luati in calcul, ca urmare a problemelor de sanatate pe care le acuza primii doi si a sanctiunii disciplinare aplicata slovenului. Drept urmare, Grigoras va fi silit sa cirpeasca linia mediana in partida cu gorjenii, singura varianta de avarie pentru acoperirea postului de mijlocas defensiv la care se poate apela fiind urcarea unui stoper, toti fundasii centrali ramasi in lot, Lucian Munteanu, Milos Mihajlov ori Adrian Ilie, fiind luati in calcul in acest sens. Tinind cont de improvizatia care va aparea in centrul de greutate al echipei, Grigoras se gindeste si la schimbarea sistemului de joc, "4-4-2"-ul folosit, tot din motive de avarie, in ultimul meci oficial, la Medias, avind sanse de a fi pastrat in dauna modulului utilizat de tehnician in toate meciurile din acest sezon, "4-3-3".

Aseara, Grigoras l-a reprimit sub comanda sa pe Andrej Pecnik, antrenorul explicind de ce masura a fost aplicata doar unuia dintre cei doi jucatori care au fost sanctionati disciplinar dupa disputa cu Dinamo: "Eu nu sint un tip ranchiunos. Daca ai gresit si ai apoi o atitudine corespunzatoare, primesti a doua sansa. Sper ca Pecnik sa fi inteles ceva din faptul ca a fost trimis la echipa a doua si sa demonstreze acest lucru. In privinta lui Bersnjak, lucrurile stau cu totul altfel. El a gresit fata de echipa, de aceea, el nu va mai juca niciodata la Poli atita timp cit eu voi fi antrenorul acestei echipe".

Astazi, Cornel Buta, care a urmat un tratament cu Tamiflu dupa ce a fost diagnosticat cu gripa porcina, va efectua din nou testul de depistare a virusului AH1N1. In cazul in care acesta va iesi negativ, asa cum se asteapta toata lumea, fotbalistul va fi reprimit la antrenamente.

Comentarii