Se joaca, nu se joaca?

joi, 23 martie 2006, 22:06
4 MIN
 Se joaca, nu se joaca?

A fi sau a nu fi (fotbal, astazi, in Copou)? Hamletiana intrebare se potriveste perfect atunci cind vine vorba de partida dintre Poli si Pandurii, programata astazi in Copou. Dupa ce miercuri terenul dadea semne de revenire dupa supliciile la care a fost supus in ultima perioada, ploaia cazuta ieri din abudenta, care a dat-o pe zapada mai pe dupa-amiaza, pare a fi dat peste cap toate planurile.” Daca vremea va continua in acest ritm, nu cred ca miine (n.r. – astazi) se va putea juca”, a spus ieri antrenorul Politehnicii, Ionut Popa, de aceeasi parere fiind si directorul general al oaspetilor, Viorel Temelescu: „Terenul e impracticabil astazi (n.r. – ieri). Sper ca timpul sa tina totusi cu fotbalul si sa se poata juca, dar sa nu fie o lupta surda in mocirla”. Presedintele gazdelor, Sorin Boca a spus ca se vor face toate eforturile pentru ca gazonul sa fie practicabil, insa a recunoscut ca nu poate garanta acest lucru.
In ceea ce priveste miza meciului, aceasta este foarte mare din ambele perspective, eventualul esec putind aduce, dupa caz, complicarea situatiei la retrogradare (in cazul oaspetilor) ori alunecarea spre zona fierbinte, in cazul gazdelor. De aceea, gindurile de victorie exista in ambele tabere, fiind si expuse public. Teoretic, iesenii pornesc cu prima sansa, chiar daca starea gazonului diminueaza sensibil avantajul terenului propriu. Avantajul moral al victoriei din tur (gol Bilba) conteaza si el, insa mobilizarea oaspetilor (antrenorul acestora, Viorel Hizo e maestru la acest capitol), trupa aflata cu cutitul la os, nu poate fi omisa.
Referitor la loturile de jucatori, ambele echipe se confrunta cu probleme. Gazdele nu pot conta pe doi dintre cei mai buni fotbalisti in meciul din runda precedenta, Ciobanu si Iurisniti, ambii suspendati, in timp ce gorjenii vor fi lipsiti de aporturile lui M. Sava, D. Radoi (ambii accidentati) si Perisic, suspendat.
Interesant este faptul ca ambele formatii alearga inca dupa primul gol in retur, Poli si Pandurii nereusind pina acum sa perforeze buturile echipelor cu care s-au intilnit. Daca iesenii au obtinut un punct, oltenii au zero puncte strinse in retur, dupa esecurile inregistrate la Constanta si acasa, cu Dinamo.
Inaintea rundei a XVIII-a, Poli ocupa locul 10, cu 21 de puncte si -6 la „adevar” in timp ce Pandurii se situeaza pe pozitia a XIII-a, cu 13 puncte (acelasi cu care Bacaul se situeaza pe pozitie retrogradanta) si un pasiv de 14 puncte in ierarhia adevarului.
Pretul biletelor de intrare va fi de 50 000 lei vechi la peluze si 100 000 lei vechi, la tribune.
Formatiile probabile
Poli: Branet – Toma, Bernard, Onut, Bordeanu – Arhire, Gavatorta, Mitruc, Onofras – Cernoch, Bilba.
Pandurii: Balaet – Amzucu, Scarlatache, Bogoi, Trofin – Buta, Vancea, Vranjikovic, Stefan – Vintilescu, Disney.
Arbitrii partidei: Augustus Constantin (Rimnicu Vilcea); Octavian Sovre si Dorin Mudura (ambii, Oradea). Observatori: Romeo Pascu, Ioan Igna.
Poli a mai suferit si in tur din cauza vremii
Partida cu Pandurii nu va fi prima a Politehnicii din acest sezon care se va amina datorita terenului impracticabil, daca se va lua o asemenea decizie. Pe 2 octombrie 2004, jocul Rapid – Poli, din etapa a IX-a a turului a fost aminata 24 de ore, din cauza ploilor care au napadit Bucurestiul in acea perioada, la fel ca si meciul Steaua – FCM Bacau. Arbitrul Tiberiu Lajos a constatat ca mingea nu sare din teren si, dupa o perioada de asteptare, a hotarit sa nu dea startul meciului. Reluata a doua zi, partida s-a incheiat cu 1-0 pentru giulesteni, datorita unui penalty inventat de Lajos, la un tackling al lui Ciobanu asupra lui Maldarasanu, ultimul recunoscind ca nu a fost fault.
O eventuala aminare nu avantajeaza nici una dintre echipe, la fel ca si disputarea sa in asemenea conditii. Conducatorii din Tg. Jiu doresc ca meciul sa se dispute neaparat in acest week-end, deoarece pe 5 aprilie va fi aminata si partida cu Steaua, datorita participarii bucurestenilor in sferturile Cupei UEFA. Nu trebuie uitata nici distanta dintre Tg. Jiu si Iasi.
Meci infernal la Bacau
Daca meciul Poli Iasi – Pandurii se va disputa, acesta nu va fi singura avanpremiera a etapei a XVIII-a a Diviziei A. Tot de la ora 15,30, la Bacau va avea loc o partida infernala, dintre ocupantele locurilor XIV si XV in clasament, despartite de un singur gol la pasiv. Este vorba de meciul dintre FCM Bacau si Otelul Galati, doua rivale de moarte, meci condus de Cristian Balaj si transmis in direct de National TV. Cele doua echipe s-au luptat de citeva ori in meciuri decisive disputate in ultimele etape si nu au fost rare ocaziile cind si-au pus piedica una alteia. In tur, la Galati scorul a fost 0-0, dar formatia de la Dunare s-a dovedit, in noua sa fata, redutabila in deplasare.

Comentarii