Secati Oltul!

vineri, 29 august 2003, 23:00
3 MIN
 Secati Oltul!

Cu o sete de victorie sporita serios de esecul din prima runda, de la Vaslui, Poli Unirea priveste debutul pe teren propriu in actualul sezon ca pe un bun prilej de atragere a simpatiei suporterilor. Cu ranile refacute, iesenii au etalat un tonus excelent la antrenamentul de ieri, in ciuda caldurii naucitoare. Antrenorii Vasile Simionas si Narcis Ciocirlan nu conteaza astazi pe portarul titular, Branet, ce nu si-a revenit dupa accidentul de la Vaslui; tinind cont si de neadaptarea momentana a vilceanului Andreescu, titular va fi Dulcianu, ce a aparat peste o ora si in prima etapa. La Poli lipseste si Gheban, suspendat pentru o runda dupa eliminarea din meciul precedent. Vaduva si Matinca nu au fost inclusi in lotul de 18, iar Botan va fi rezerva, Simionas considerind ca ultimii doi nu sint inca bine pregatiti fizic. Dupa toate probabilitatile, ex-stelistul Luca va debuta in culorile „alb-albastre”, iar flancul drept va fi foarte ofensiv, cu Vintila si Croitoru.
Oaspetii de astazi sint o echipa care a schimbat de curind antrenorul, cu care a promovat in divizia B, Alexandru Andrasi, in locul ex-rapidistului fiind instalat fostul tehnician al Metromului si Sucevei, Adrian Furnica. Aflata in relatii bune cu Petrolul Ploiesti, datorita sponsorului, Petrom, si atragind jucatori ce nu au incaput la Brasov, formatia din orasul in care locuieste fostul antrenor a lui Poli, Marin Barbu, nu a avut un debut fericit la revenirea in liga a doua: Oltul a remizat in prima etapa, 0-0 cu modesta CSM Medgidia, intr-un meci in care cel mai bun jucator al gazdelor a fost considerat portarul Matyas, ce a stat in returul trecut pentru trei meciuri intre buturile lui Poli.
Intr-un meci in care gazdele pornesc mari favorite, formatiile probabile sint: Poli – Dulcianu – Bernard, Ad. Ilie, Ionescu – Vintila, Croitoru, Dragoi, Cristea, Alexa – Pacurar, Luca.
Oltul: Matyas – Bendea, Tatarciuc, Gall, V. Suciu – Orban, M. Gheorghe, Papp, Mihalcea – Hadnagy, Fl. Manole.
Arbitrii partidei sint: Stroe Gabriel (Tirgoviste); Ciubotariu Liviu (Galati), Bedreaga Iulian (Galati). Observator federal: Cot Ilie (Ploiesti). (Ovidiu MINEA)
Burkinezii vor fi prezentati in pauza meciului
Imbracati in echipamentul nationalei Burkina Faso, Eric Bambara, Soumaila Tassembedo si Salif Nogo au facut ieri un antrenament usor in Copou, neascunzindu-si bucuria vizavi de temperatura de peste 30 de grade dar si uimirea ca stadionul nu are nocturna. Convinsi ca vor da lovitura in Europa, fotbalistii sustin ca au lasat coechipierilor din Africa tot ce aveau mai de valoare, de la bani si telefoane mobile pina la echipament, conform unui obicei existent in tara lor natala. Pomenind des de Hagi, Tassembedo a spus ca Poli reprezinta doar o rampa de lansare, gindurile sale fiind la echipe ce pot oferi contracte de zeci sau sute de mii de dolari. Lasind la o parte glumele obisnuite ale fotbalistilor romani vizavi de culoarea pielii noilor coechipieri, burkinezii au fost primiti cu simpatie de jucatorii ieseni, ce s-au aratat uimiti de lungimea organelor sexuale ale stranierilor. „Zici ca au pitoni” a precizat un „polist”. Neavind probleme de adaptare, burkinezii abia asteapta sa intre de luni in programul de antrenamente normal, antrenorul Vasile Simionas, care dialogheaza in franceza cu jucatorii testati, spunind: „Daca si fotbal stiu pe masura fizicului pe care il au, va fi bine. In maximum o luna ne edificam asupra lor”. Tassembedo, Nogo si Bambara vor fi prezentati astazi publicului iesean, in pauza meciului. (OM)
Fabula lui Porumboiu
Dupa ce presedintele lui Poli Unirea, Marius Stan a declarat ca daca vorbeste despre actiunile lui Adrian Porumboiu, statuia acestuia se va darima, fostul mare arbitru a comentat: „Atit eu cit si firmele mele detinem un record absolut la controale, asa ca nu am de cine sa ma tem. Acum, sintem ca intr-o fabula in care linga o statuie stau doi soricei si un sobolan. Ei nu au au cum sa doboare statuia ce nu poate fi darimata nici de buldozere, ci doar mult sa chitcaie. Oricum, ar trebui sa fie atenti sa nu vina vreun elefant sa-i calce”. Desi nu a nominalizat, Porumboiu a admis ca in fabula soriceii sint ieseni iar sobolanul e bucurestean. (Ovidiu MINEA)

Comentarii