Secretul suturilor lui Sfirlea

joi, 03 august 2006, 21:13
2 MIN
 Secretul suturilor lui Sfirlea

Primul gind ce iti poate veni in minte atunci cind il vezi prima data este „Ce Dumnezeu face daca il prinde vreo furtuna?” Reactie logica atunci cind vezi un om de 25 de ani, cu figura de copil, ce are doar 165 de centimetri si 55 de kilograme. Cind il privesti pe terenul de fotbal cum trasneste mingea iti aduci insa aminte de zicala cu esentele tari care se tin in flacoane mici.
Numele personajului este Sebastian Sfirlea si a produs destula iritare in Copou. In iarna trecuta a semnat cu Poli, dar a ajuns la Vaslui. In vara, Iasul a platit Vasluiului clauza de reziliere, insa jucatorul a mers la Galati. De unde a mai dat si citeva declaratii anti-Iasi. De aceea, cind fotbalistul a ajuns definitiv in Copou, reticenta a fost starea cu care singurul jucator pentru care Politehnica a bagat mina in buzunar in aceasta vara a fost primit. „Si mie mi-a fost teama la inceput, datorita tam-tamului aparut la transferul meu” a recunoscut Sfirlea. Treptat, lucrurile s-au calmat, fotbalistul fiind tratat cu dulcegarii si la propriu si la figurat. A primit un tort de ziua lui, insa si cuvinte de apreciere, ba chiar de protectie la prezentare. „Va rog sa uitam problemele aparute la transferul sau si sa-l primim cum se cuvine” a spus atunci presedintele Sorin Boca. Raspunsul lui Sfirlea a venit in prima runda, la Urziceni, cind mijlocasul de buzunar a inscris un mondo-gol: sut de la circa 25 de metri in vinclu, portarul Grigore si intreaga asistenta amutind pret de citeva secunde.
Duminica, cel care i-a fost elev lui Ionut Popa si la Oradea va debuta in fata suporterilor ieseni. Ginduri? „E bine ca am inscris la Urziceni, asa ca sper sa fiu primit bine de suporteri”. Ardeleanul nu intra in provocarile autohtone specifice, replica la intrebarea „Ce spui de declaratiile antrenorului Ceahlaului, Mihai Stoica, potrivit carora golul tau de la Urziceni a fost frumos, dar intimplator?” fiind temperata: „Fiecare are parerea lui. Sper sa dau si alte goluri intimplatoare, ca acesta de la Urziceni ori ca cel de anul trecut de la Galati ori ca unele pe care le inscriam la Oradea. Eu am spus ca la Urziceni nu am vrut sa sutez neaparat in vinclu, insa a iesit bine”. Secretul fortei suturilor sale nu il detine nici Sfirlea. „Nu m-a invatat nimeni o tehnica deosebita de lovit mingea. Cred ca e ceva nativ si probabil are legatura cu exercitiile pe care le fac dupa antrenament si cu faptul ca se spune ca cei care au piciorul mic lovesc mai bine mingea. Eu port 38 la pantofi…” spune cel care il are ca idol pe Roberto Carlos si care se gindeste deja la meciul cu Ceahlaul: „Au echipa buna, cu multi jucatori experimentati si cu achizitii bune. Trebuie sa fim foarte atenti pentru ca avem puterea de a-i invinge. Imi doresc tare mult sa debutez cu dreptul in Copou!”

Comentarii