Soarecele si pisica

vineri, 12 decembrie 2008, 21:41
3 MIN
 Soarecele si pisica

Dupa zece etape baschetul revine la Sala Polivalenta insa organizatorii au programat partida mai pe seara. O explicatie ar putea fi faptul ca formatia gazda isi face cam pe la aceste ore antrenamentele insa la mijloc este de fapt o disputa intre conducerile celor doua echipe, care isi platesc polite. "De trei ani patim la fel la Alexandria. Programeaza meciurile numai seara ca sa ne oblige sa mai platim o cazare ori sa calatorim noaptea. Noi am fost intelegatori de fiecare data pe cind ei ne-au tras «clapa» permanent.", spune directorul sportiv Marius Cosoi. Daca mai punem la socoteala faptul ca in vara Politehnica-National a avut mari probleme pina a reusit s-o transfere pe Daniela Santa iar Mihaela Mihai a fost intoarsa din drum dupa un potop de amenintari avem tabloul complet al disensiunilor dintre cele doua grupari. Din pacate, cu totul altfel stau lucrurile in plan sportiv acolo unde Teleorman merge ceas in campionat si n-a cunoscut pina acum infringerea. Dupa ce au dat drumul la toate cele patru americance din lotul de anul trecut echipa oaspete si-a format o noua axa de foc: fundasul american Tiffany Porter (24 ani, campioana cu Tirgoviste in 2007), extrema americana Amy Denson (24 ani) si pivotul bosniac Biljana Savic (25 ani). Noutate este si fundasul Monica Nicolaescu (ex Cluj, ex- Sportul Studentesc Bucuresti) si impreuna cu Anca Sipos toate formeaza un cvintet folosit cu preponderenta pina acum si care n-a pasit niciodata alaturi. De partea cealalta Politehnica-National incearca sa-si revina dupa corectia suferita saptamina trecuta la Rm. Vilcea. Fara a avea probleme medicale echipa pregatita de Viorel Musteata a lucrat toata saptamina pentru a remedia din problemele sesizate in joc si sperantele se leaga de o evolutie cit mai buna in penultima reprezentatie de pe teren propriu din acest an.

Celelalte partide ale etapei a XI-a: MCM Tirgoviste – CSM Oradea, Olimpia Bucuresti – CSM Oradea, Rapid Bucuresti – U-TCRE Cluj, SCM Craiova – U-LPS Alba Iulia si CSS-LMK Sf. Gheorghe – CSM Satu Mare. Partida ICIM Arad – Sportul Studentesc Bucuresti s-a jucat in avans, scor 97-52.

Pleaca Lazar, vine Tatarinova

Divortul dintre Politehnica-National si Aurelia Lazar este irevocabil. Dupa ce a parasit echipa in urma cu trei saptamini si a depus memoriu pentru a deveni jucatoare libera de contract baschetbalista va avea de asteptat o noua intrunire a Biroului Federal, programata saptamina viitoare. Pina atunci insa conducatorii ieseni au dovedit catre conducerea FRB ca sint cu obligatiile contractuale la zi si chiar o asteapta pe jucatoare sa-si ridice salariul pe zilele petrecute la Iasi in noiembrie insa numai dupa ce va preda echipamentul evaluat la circa 2.000 lei. "Lazar este un capitol inchis. Am trimis toate dovezile la federatie si asteptam o decizie care nu are cum sa ne fie defavorabila. Apoi vom actiona noi si vom cere suspendarea jucatoarei.", ne-a declarat directorul sportiv Marius Cosoi.

Pe de alta parte Politehnica-National incearca sa rezolve in perioada urmatoare transferul unei jucatoare noi, Ekaterina Tatarinova. Originara din Chisinau, jucatoarea de 1.78 m si 20 de ani a facut in vara obiectul unui transfer la CSS-LMK Sf. Gheorghe, a bifat citeva minute in doua partide insa mariajul n-a durat din cauza concurentei pe post cu americanca Zoll si internationala Vass. Fosta jucatoare pina in vara in Superliga din Rusia, la Dinamo Kursk, Tatarinova joaca acum in liga secunda rusa si ar fi interesata de un transfer. Prezenta deja la Iasi baschetbalista a bifat doua antrenamente si antrenorul Viorel Musteata si-a dat acordul pentru un transfer care ar putea intra in vigoare incepind din retur

Comentarii