Sperante cit nuca

luni, 26 noiembrie 2007, 22:00
3 MIN
 Sperante cit nuca

Cu patru infringeri din patru meciuri in grupa H a Ligii Campionilor, echipa lui Marius Lacatus incearca  sa dreaga ceea ce se mai poate drege din acest sezon catastrofal. Daca Arsenal s-ar fi impus in etapa trecuta in fata Slaviei, meciul din aceasta seara ar fi fost unul decisiv pentru obtinerea locului III, o simpla victorie la minimul scor de 1-0 ar fi insemnat raminerea in Europa prin transferul in Cupa UEFA.

In situatia reala, victoria in fata Slaviei nu ajunge, pentru a-si indeplini obiectivul, stelistii trebuind sa mai scoata ceva puncte din ultimul meci de pe terenul Arsenalului, iar Slavia sa piarda acasa, in fata Sevillei, o echipa care-si poate asigura calificarea, daca nu pierde, in aceasta seara cu tunarii. Deci, sanse microscopice pentru Steaua si pentru Romania, care are toate nesansele de a parasi, inca din acest sezon de toamna, Cupele Europene.

Totusi, asa cum se zice, speranta moare ultima, si in afara de iluzia indeplinirii tripletei de conditii amintite, mai sint in joc si ceva bani de la UEFA (de la Gigi Becali vor veni prime doar daca se realizeaza accesul in primavara europeana!), mai este imbunatatirea unui coeficient rahitic la care au contribuit si celelalte patru echipe romanesti angrenate in Cupele Europene, si mai este si orgoliul lui Lacatus si al ciracilor sai, pentru a demonstra, la spartul tirgului, ca Steaua mai reprezinta ceva in fotbalul international.

Mai putem adauga aici si gura de oxigen primita in urma victoriei cu Dinamo, desi jocul Stelei a fost la fel de haotic cum il stim si vointa jucatorilor bucuresteni de a reintra in gratiile suporterilor. Absenta lui Banel Nicolita, accidentat inca de la meciul cu Bulgaria, si reaccidentat in derbiul cu Dinamo, va cintari mult in jocul Stelei, dar evolutiile surprinzator de bune ale lui Dica si (in special) Neaga in eternul derby, dau sperante intr-un rezultat favorabil.

Dinspre partea ceha, sperantele sint mai mari, praghezii avind asigurata calificarea in Cupa UEFA, printr-o victorie in Ghencea. Mai mult, Slavia pastreaza sperante de a trece chiar in optimile Ligii Campionilor, mizind pe o victorie a Arsenalului la Sevilla. Insa sansele sint foarte mici, intrucit Arsenal este deja calificata si nu se va omori cu firea prin Andalucia, existind posibilitatea ca Arsene Wenger sa foloseasca multe rezerve pe stadionul "Emirates".

Din echipa antrenata de Karel Jarolim. Din echipa ceha va lipsi, ca si in partida de la Praga, vedeta Vladimir Smicer, dar si atacantul Stanislav Vlcek (artizanul eliminarii Ajaxului), ambii accidentati in ultimul meci de campionat, disputat la Praga, cu Olomouc, si incheiat fara gol. Slavia conduce in campionatul ceh cu un avans de trei puncte, in fata formatiei FK Teplice.

Meciul Steaua – Slavia Praga va incepe la ora 21,45, la fel ca si partida dintre Sevilla si Arsenal, si va putea fi urmarit in direct pe Pro TV

Formatiile probabile

Steaua: Zapata – Emeghara, Goian, Rada, Nesu – Ov. Petre, Lovin – Croitoru, Dica, Neaga  – Badea.

Slavia: Vaniak – Krajcik, Svec, Brabec, Hubacek – Belaid, Volesak, Tavares, Pudil – Senkerik, Ivana.

Arbitri: Alain Hamel – Francisco Crelo, Christian Holtgen (Luxemburg).

Programul zilei, in Liga Campionilor

Grupa E: Lyon – Barcelona, Stuttgart – Glasgow Rangers. Clasament: 1. Barcelona – 10 p; 2. Rangers – 7 p; 3. Lyon – 6 p; 4. Stuttgart – 0 p (eliminata din Europa).

Grupa F: Dinamo Kiev – Roma, Manchester United – Sporting Lisabona. Clasament: 1. Manchester – 13 p (calificata); 2. Roma – 7 p; 3. Sporting – 4 p; 4. Kiev – 0 p.

Grupa G: TSKA Moscova – PSV Eindhoven, Inter Milano – Fenerbahçe Istanbul. Clasament: 1. Inter – 9 p; 2. Fenerbahçe – 8 p; 3. Eindhoven – 4 p; 4. TSKA – 1 p.

Cu exceptia partidei de la Moscova, programata la ora 17,30, toate meciurile vor incepe la ora 21,45.

Clasamentul grupei H

1. Arsenal    4    3    1    0     11-0    10

2. Sevilla    4    3    0    1     8-6    9

3. Slavia    4    1    1    2     4-12    4

4. Steaua    4    0    0    4     2-7    0

Comentarii