Sperante minime

sâmbătă, 17 noiembrie 2001, 00:00
2 MIN
 Sperante minime

Pentru a doua oara de la inceputul actualului sezon, voleibalistele de la Penicilina sint obligate sa se deplaseze in Capitala, urmind sa joace in etapa a VII-a a Diviziei A cu Dinamo. E greu de crezut, insa, ca iesencele vor fi capabile sa repete excelentul rezultat de la precedenta deplasare in Bucuresti, cind au invins cu 3-1 pe campioana Rapid. Pe de o parte pentru ca echipa din Soseaua Stefan cel Mare se arata intr-o forma mai buna decit cea din Giulesti, iar pe de alta pentru ca formatia noastra traverseaza un moment mai delicat, marcat de cele trei insuccese consecutive pe teren propriu. Plecarea unor jucatoare importante precum Ruxandoiu, Giurgea si Cozma continua sa se faca simtita, iar acidentarile de data recenta ale Laurei Dulcianu si Deliei Marian nu aveau cum sa nu lase urme in jocul echipei. In aceste conditii, antrenorul Nicu Roibescu face eforturi pentru a reusi intarirea echipei, in acest sens fiind deja contactat un impresar din Ucraina care sa poata aduce la Iasi una sau doua jucatoare de valoare din spatiul fostei Uniuni Sovietice. Se doreste acest lucru si in perspectiva apropiatei participari a echipei iesene in Top Teams Cup, acolo unde Penicilina trebuie sa faca o figura cit mai frumoasa. Insa pina la posibilele transferuri, atit de dorite si de necesare, echipa ieseana trebuie sa se descurce in actuala componenta si sa incerce sa incheie turul campionatului pe o pozitie onorabila in clasament.
Asa cum spuneam, Dinamo, cea mai galonata echipa din voleiul feminin romanesc, se arata intr-o forma buna in acest campionat, cistigind patru din cele sase meciuri cistigate pina acum. Singurele esecuri suferite de echipa bucuresteana au fost la Galati si pe teren propriu cu lidera Universitatea Bacau. Formatia antrenata de Mugur Niculescu, care anul trecut s-a clasat pe locul al treilea in clasamentul final, se dovedeste deosebit de eficienta in meciurile pe teren propriu. Avind in Daniela Minca, Xenia Ivanov, Mariana Velicu si Otilia Gherdan niste jucatoare pe cit de experimentate, pe atit de valoroase, Rapid se dovedeste o echipa greu de invins cind joaca in fata propriilor spectatori. De aceea e normal sa nu asteptam vreo minune de la iesence in jocul de astazi, mai ales in situtia deloc de invidiat in care se afla echipa noastra. Echipele probabile:
Dinamo: Minca, Ivanov, Gherdan, Velicu, Anghel, Simpetru.
Penicilina: Dochia, Formagiu, T. Popa, Androhovici, Duclianu, D. Marian.
Dintre celelalte meciuri ale rundei se detaseaza, ca importanta, cel dintre Gaz Metan Tg. Mures si RATB. In rest, gazdele pornesc favorite: Rapid – Oil Terminal Constanta; CSU Astral Sibiu – Universitatea Cluj; CSU Metal Galati – Unic Piatra Neamt; Universitatea Bacau – Dacia Pitesti. (Ion C)

Comentarii