Sperante spulberate

joi, 09 decembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Sperante spulberate

Penicilina: Ruxandoiu, Cozma, Androhovici, Dulceanu, Formagiu, T. Popa. Au mai jucat: Dochia, A. Popa, Cotoranu.
Universitatea: Pachitariu, RUSEI, Marian, BUSU, Stancu, Capatina. Au mai jucat: Tolisteanu, Dan, Schragner.
Au arbitrat: J. Bratu (Braila), N. Marin (Galati).
Puncte din serviciu: 4-5. Servicii gresite: 2-3.
Cel mai important meci al sezonului pentru Penicilina a coincis, din pacate, cu cea mai slaba evolutie a echipei iesene din ultimul timp. Voleibalistele noatre nu au jucat, practic, nimic, aratind in permanenta ca o adunatura de fete strinsne de pe plaja si puse sa evolueze impreuna. In aceste conditii, bacauancele, chiar fara a straluci, s-au impus la pas, asigurindu-si in proportie de 90% calificarea in finala Cupei. Visul elevelor lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim de a juca la anul in Cupa Cupelor s-a naruit ca un castel de chibrite, Penicilina cunoscind amarul gust al infringerii in fata bacauancelor la numai doua saptamini dupa esecul in fata Universitatii din campionat. Daca atunci meciul fusese extrem de echilibrat, incheindu-se cu 3-2 pentru oaspete, de data aceasta iesencele s-au ridicat foarte rar la nivelul adversarelor lor. Penicilina a luat singurul ei set la limita, intr-un moment in care fetele de la Universitatea se relaxasera putin, considerind meciul ca si cistigat.
Din pacate, dincolo de infringerea in sine ramine impresia de ridicol lasata de evolutia iesencelor: cu Cezrara Ruxandoiu complet iesita din forma, Mihaela Formagiu si Tatiana Popa departe de ceea ce aratasera in ultimele meciuri, cu tinara ridicatoare Elena Cozma depasita adeseori de importanta meciului, Penicilina a facut cadou adversarelor o multime de mingi, gresind de multe ori copilareste. Bacauancele s-au limitat doar la a-si face jocul obisnuit, cu servicii foarte precise si puternice, cu angajari directe pentru Rusei si Busu, care au punctat necrutator din toate pozitiile. Ex-ieseanca Sorina Marian a facut, din nou, un meci foarte bun, dovedind ca locul sau in primul sextet al Universitatii este pe depin meritat si facindu-i pe suporterii gazdelor sa regrete pecarea sa de a Penicilina.
Singurele seturi in care pe teren a domnit un relativ echilibru au fost cele cu numarul doi si trei. Din pacate, desi au condus cu 10-7 si 13-9, iesencele au cedat setul al doilea cu 21-25, datorita erorilor nepermise la preluare si in atac, iar atunci, practic, s-a decis soarta calificarii. (Ion TEODOR)

Comentarii