Squadra mirifica!

Subtitlu

joi, 28 iunie 2012, 23:12
3 MIN
 Squadra mirifica!

Germania: 1. Neuer – 20. Boateng (’71 -13. Müller), 5. Hummels, 14. Badstuber, 16. Lahm (cpt) – 6. Khedira, 7. Schweinsteiger – 18. Kroos, 8. Özil, 10. Podolski (’46 – 21. Reus) – 23. Gomez (’46 – 11. Klose). Antrenor: Joachim Löw.

Italia: 1. Buffon (cpt) – 6. Balzaretti , 15. Barzagli, 19. Bonucci, 3. Chiellini- 21. Pirlo – 8. Marchisio, 18. Montolivo (’66 – 5. Motta), 16. De Rossi – 10. Cassano (’57 – 22. Diamanti), 9. Balotelli (’70 – 11. Di Natale). Antrenor: Cesare Prandelli.

Arbitru: Stéphane Lannoy (Franta)

Cartonase galbene: Hummels / Balotelli, Bonucci, De Rossi, Motta

0-1, min. 20: Cassano trece de Hummels pe flancul stang, centreaza perfect pentru capul lui Balotelli, care inscrie din 4 metri.

0-2, min 37: Buffon boxeaza o minge grea la un corner, pana la Montolivo, care il lanseaza pe Balotelli, iar acesta trimite naprasnic in plasa de la 15 metri.

1-2, min. 90^2: Özil, cu forta sub transversala, din penalty in ciuda lui Buffon, care ghicise coltul

Dupa doua remize albe, acre si chioare, aseara s-a jucat fotbal adevarat la Euro 2012, in cea de-a doua semifinala. O prima repriza cu o desfasurare surprinzatoare, pentru ca nemtii au dominat copios primul sfert de ora, motoarele Özil si Khedira concepand atacuri periculoase spre careul lui Buffon. Apararea italiana parea sufocata, astfel incat Pirlo a scos de pe linia portii mingea din piciorul lui Podolski, iar Barzagli a fost aproape de autogol la o alta faza periculoasa, urmata de o parada a lui Buffon la un sut periculos al lui Kroos. "Squadra" reactioneaza doar prin suturi de la distanta, dar executiile lui Montolivo si Cassano sunt floare la ureche pentru un portar ca Neuer. Si in plina dominare germana, faza Cassano – Balotelli din min. 20 a cazut ca un potop peste germanii din tribune, dar si cei din teren, pentru care expresia "gol impotriva cursului jocului" incepea sa capete accente naucitoare. "Einmal ist keinmal" (odata inseamna niciodata) si-or fi spus nemtii, care dupa cateva momente de uluiala au reluat meticulos atacurile spre poarta lui Buffon. Goal-keeper-ul italian a scos un sut naprasnic al lui Khedira, iar dupa cornerul rezultant a urmat.. "Zweimal": mingea respinsa senzational cu pumnul spre Montolivo, lansarea lui Balotelli si varful de la Manchester City si-a spalat toate pacatele din teren si din afara lui. Italienii au dominat finalul reprizei, poate cea mai spectaculoasa repriza italiana de multi ani.

Incepe repriza a doua cu o Germanie dezlantuita si cu o Italie pe baricade, fiindca or fi ei cruzi aparatorii italieni dar stiu lectia din Serie A. Lahm a trimis  o bomba cu efect la marginea terenului, iar Miro Klose s-a aratat mult mai periculos in careul italian decat sedatul Gomez din prima repriza. Dar "macaronarii" stiu, in continuare si contraatacul, iar Balotelli a vrut sa incheie conturile cu o executie pretentioasa din lateral. O lovitura libera de la 25 metri executata de Reus (’65) a aratat din nou cat de mare portar este Buffon. Insa pe masura trecerii timpului presiunea germana s-a mai diminuat, pericolul numarul unu fiind acelasi etern Klose. De partea cealalta, dupa iesirea lui Balotelli, Marchisio a ratat doua ocazii uriase, iar in ultimele minute, "Dreimal" a fost irosit de di Natale, care a tras pe langa poarta din pozitie ideala si i-a fost refuzat lui Balzaretti, care a inscris din ofsaid. O sansa germana a fost irosita de Özil, care a trimis din voleu, peste poarta lui Buffon, nemtii reusind doar golul de onoare, la o lovitura de pedeapsa acordata pentru un hent in careu comis de Barzagli.  

Complexul italian s-a reeditat din nou pentru germani in capitala Poloniei, in fata unei echipe peninsulare care nu a aratat de mult asemenea spirit ofensiv. Probabil de la neuitata partida castigata contra Braziliei (3-2) la Cupa Mondiala din 1982!

Euro 2012 mai are un singur meci in calendar: finala de duminica, de la Kiev, in care Italia va intalni Spania. Cele doua echipe s-au intalnit chiar la aceasta competitie, la Gdansk, scorul fiind 1-1.

Comentarii