Succesorul lui Cristea

miercuri, 02 martie 2005, 00:00
2 MIN
 Succesorul lui Cristea

Mutarea bomba a lui Poli Unirea, anuntata ieri, in exclusivitate in Iasi, de ziarul nostru, s-a confirmat: cunoscutul mijlocas Daniel Eugen Rednic a ajuns in Copou. Desi obosit, fotbalistul nu a ratat prilejul de acomodare cu noua echipa, participind la ambele sedinte de pregatire programate ieri de antrenorul Ionut Popa, care a glumit: „E cadoul meu de martisor pentru baieti”.
Asteptat de mai multi curiosi, Rednic a impresionat de la primul antrenament, adaugind la tehnicitatea sa recunoscuta o impresionanta pofta de joc. Jucatorul nu a scapat nici de tirul mass-mediei, speech-ul sau la sosirea in Iasi incadrindu-se in coordonatele obisnuite pentru un jucator nou venit: „Am venit la Poli sa joc cit pot mai bine si sa ajut echipa sa-si indeplineasca obiectivul de evitare a retrogradarii, Personal, cred ca putem ramine in divizia A. Voi sta la Iasi pina in vara, o eventuala continuare la Poli depinzind si de modul in care ma voi simti la Iasi, dar si de ofertele ce pot sa apara in viitor”.
Fotbalistul venit la de MTK Budapesta, pentru al carui imprumut de citeva luni Poli trebuie sa plateasca 10 000 $, pare a fi inlocuitorul ideal a lui Adrian Cristea, atit din punct de vedere al sarcinilor pe care le indeplineste de regula (coordonator de joc ori mijlocas stinga) dar si ca stil de joc. Este foarte probabil ca acest statut sa fie prelungit si in ceea ce priveste echipamentul de joc, presedintele Marius Stan declarind ca-i va propune fotbalistului format la Baia Mare si trecut pe la Dinamo ori Craiova sa preia cu tricoul cu numarul 20, purtat de Cristea in tur.
Doua meciuri amicale
Suporterii ieseni vor avea prilejul de a-l vedea pe Rednic la lucru si inainte de meciurile oficiale, intrucit aminarea startului returului a dus la modificarea programului de pregatire al echipei. Astfel, Poli va disputa in aceasta saptamina doua meciuri amicale, joi, la Focsani, cu Unirea (ora de start, 15) si simbata, in Iasi, cu divizionara C, CFR Moldova, intilnirea inter-ieseana urmind a se disputa, dupa toate probabilitatile, pe stadionul Constructorul, incepind cu ora 11. Sefii clubului spera ca aceste teste sa le foloseasca in special lui Rednic si argentinianului Chiesa, recent veniti la echipa. Cantonamentul in vederea meciului cu Rapid va incepe martea viitoare. (Ovidiu MINEA)

Comentarii