„Terenul va fi verde miercuri!”

luni, 15 februarie 2010, 21:42
3 MIN
 „Terenul va fi verde miercuri!”

Starea terenurilor din Romania a provocat serioase controverse in ultimele zile, lumea fotbalului scindindu-se in doua: un curent, care-l are in prim-plan pe seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, sustine ca stagiunea trebuie reluata in aceasta saptamina, alte voci sustin necesitatea imperioasa a aminarii startului celei de-a doua jumatati a campionatului. Firesc, drept reper sint luate arenele formatiilor care gazduiesc partidele din etapa a XVIII-a a campionatului, printre ele numarindu-se si "Emil Alexandrescu" din Iasi. Ieri, "Ziarul de Iasi" a cerut parerea oficialilor Politehnicii Iasi vizavi de capacitatea arenei din Copou de a asigura conditii regulamentare de desfasurare a partidei cu Rapid Bucuresti, programata simbata, de la ora 19:00.

Cel mai in masura sa dea un verdict pe tema amintita, administratorul stadionului, Virgil Grierosu, a spus: "Vremea ne-a cam dat peste cap planurile, insa ne-am luat toate masurile pentru ca stadionul sa poata gazdui meciul cu Rapid daca el va ramine programat simbata. Am intervenit in tribune, de unde am indepartat zapada aproape in totalitate, ramine sa luam si zapada dintre tribune si gardul imprejmuitor. In ceea ce priveste terenul, a trebuit sa lucram cu mare atentie, pentru a nu-l strica. Am indepartat zapada, acum scoatem apa. Daca vremea va tine cu noi, terenul va fi verde miercuri. Tinind insa cont de umezeala acumulata, pentru ca drenajul nu este foarte grozav in Copou, cred ca gazonul va trebui protejat in aceasta saptamina si nu va trebui intrat pe el pina la ora jocului. Domnul antrenor Grigoras va decide insa unde va pregati echipa, in functie si de necesitatile tactice. Nici daca va fi menajat, nu pot da garantii ferme ca terenul va rezista tot meciul simbata. Repet, depindem foarte mult de vreme. Eu sper ca lucrurile sa fie in regula si chiar daca terenul va fi greu sa se poata juca pe el".

In ceea ce-l priveste pe presedintele Politehnicii, Cristian Starica, acesta parea multumit de modul in care ingrijitorii arenei au intervenit: "In tribune sint sigur ca nu vor fi probleme. Problemele cele mai mari sint legate de teren, care a fost inghetat in profunzime. Astfel, apa care a aparut la suprafata atunci cind a inceput dezghetul nu a avut unde sa se duca. Ingrijitorii stadionului au intervenit cu bureti, teuri, folii si galeti si au indepartat apa pe o anumita suprafata. Trebuie lucrat cu grija, pentru a nu se strica terenul. Daca ne-ar ajuta putin vremea, cred ca nu vor fi probleme legate de disputarea meciului de simbata, chiar daca terenul nu are cum sa fie foarte bun".

 

 

S-a stins datoria catre Onut

Altfel, Poli a mai stins ieri un litigiu financiar mai vechi, platindu-i 9 100 de euro lui Bogdan Onut, suma reprezentind majorari ca urmare a neachitarii la timp a unor drepturi financiare ale fostului fundas iesean. Urmatorul litigiu pe care Iasul si-a propus sa-l stinga este cel legat de Ionut Costache. "Nu am reusit sa achitam la timp suma de transfer a lui Costache, de 50 000 de euro, iar in contractul de transfer sint trecute si majorari. Fostii proprietari ai jucatorului venit de la Petrolul Ploiesti ne-au reclamat la Federatie, cazul urmind a fi judecat in aceasta saptamina. Chiar daca nu sintem presati de o eventuala nepromovare, vrem sa rezlovam in scurt timp si acest caz" a spus Starica.

Comentarii