Terminati cu ratarile!

Subtitlu

joi, 25 septembrie 2008, 20:37
3 MIN
 Terminati cu ratarile!

Daca e sa ne luam dupa antrenorul principal al Politehnicii, Ionut Popa – "Iasi – Timisoara e derbiul rundei si nu un meci fara traditie cum e CFR – Steaua, pentru ca se intilnesc doua echipe studentesti, din cele mai mari orase ale tarii, dupa Capitala" – partida ce se va disputa in aceasta seara in Copou ar trebui sa umple stadionul "Emil Alexandrescu"! Si chiar daca trecem peste exagerarea tehnicianului, meciul de astazi tot ar trebui sa stirneasca un interes deosebit, disputa dintre fostele omonime anuntindu-se foarte interesanta.

Gazdele au nevoie serioasa de puncte pentru a nu-si complica si mai tare situatia in clasament. In opinia lui Popa, cheia la care trebuie sa apeleze pentru a avea succes este eliminarea ratarilor: "In ultimele trei meciuri am ratat opt ocazii clare. Finalizarea e marea mea suparare. Sper sa terminam cu fazele irosite, mai ales ca intilnim un adversar foarte puternic, care porneste favorit prin prisma mai multor factori. Au cistigat cinci meciuri consecutive, se gindesc la titlu, joaca in Europa, au o zi in plus de odihna si au jucatori ce cistiga de 4-5 ori mai mult decit jucatorii mei. Tocmai acest lucru ar trebui insa sa-i ambitioneze pe elevii mei, care pot demonstra ca sint fotbalisti". In ceea ce-l priveste, seful bancii tehnice a gazdelor a anuntat ca motivatia lui nu e legata de rivalitatea Arad – Timisoara: "Si ce daca sint eu din Arad? Pe mine ma intereseaza doar punctele echipei mele".

In privinta formulei de echipa, antrenorul gazdelor a anuntat ca il va titulariza pe Buta in dauna lui Stancu, ale caror evolutii tradeaza faptul ca nu a prea jucat in ultima perioada. O alta rocada posibila fata de partida cu Dinamo apare in avanposturi, unde Tanasa ar putea sa-l inlocuiasca pe Bilba, ce s-a antrenat ieri pentru prima data in aceasta saptamina. Un alt jucator ce a avut probleme medicale saptamina trecuta, Ilie, a fost recuperat. Conform lui Popa, iesenii ar putea sa-i vada astazi la lucru pe cei doi internationali straini adusi de curind, Ignatov si Montiel: "Daca jucau in banda, unde avem probleme, intrau deja, pentru ca s-au integrat. E posibil sa apara vineri, desi Bratu se descurca bine pe postul lor".

Trecind la oaspeti, din tabara carora v-am oferit stiri ieri,  timisorenii au in continuare semne de intrebare asupra folosirii lui Parks si Abiodun, Badoi fiind recuperat.  In plus, la unul dintre ultimele antrenamente, Artiom Karamian s-a accidentat si nu poate fi folosit la Iasi. La capitolul accidentari apar jucatorii cu probleme mai vechi, Brezinsky si Vrsic.

Biletele la meci vor costa 10 lei la peluze si 20 lei la tribune, acestea urmind sa fie puse in vinzare incepind cu ora 9:00.

Formatiile probabile

Iasi: Plesca – Buta, Onut, L. Munteanu, Pecnik – Bersnjak, Gavatorta, Naidin, Sfirlea – Cr. Bratu – Cip. Tanasa.

Timisoara: Pantilimon – Badoi, Cisovsky, Luchin, Milhazes – St. Stancu, Alexa, Magera, Arm. Karamian – Bucur, Rusic.

Arbitri: Al. Deaconu (Bucuresti); A. Onita (Constanta), B. Velicu (Bucuresti). Observatori: P. Peniu (Constanta), V. Ionita (Bucuresti).

 

Boca ataca Farul

In conferinta de presa organizata ieri de FC Politehnica, presedintele gruparii din Copou, Sorin Boca, a atins si subiectul partidei cu Farul Constanta, din etapa a V-a: "Farul continua sa nu fie fair-play in acest caz. In ROAF s-a stipulat clar, dupa sedinta Comitetului Executiv din 22 septembrie, ca timpul de rezolvare a problemelor legate de nocturna e de 60 de minute, doua comisii ne-au dat dreptate, LPF a reprogramat meciul pe 12 octombrie, si tot nu e suficient pentru ei! Ba ne reclama la TAS, ba vor sa joace pe 3 decembrie, motivind cum ca, draga Doamne, nu au unde sa se antreneze in zilele dinainte de 12 octombrie. Noi raminem la ideea ca partida trebuie jucata asa cum a stabilit LPF. Oricum, ar fi neregulamentar sa jucam pe 3 decembrie, pentru ca toate meciurile trebuie disputate pina pe 30 noiembrie", sustine oficialul  din Copou.

Comentarii