Tot pe drum, pe drum, pe drum

vineri, 09 octombrie 1998, 23:00
2 MIN
 Tot pe drum, pe drum, pe drum

La numai trei zile de la disputarea jocurilor din turul al doilea al Cupei Romaniei, majoritatea echipelor din primul esalon al voleiului feminin romanesc trebuie sa intre astazi din nou pe teren, pentru a juca in etapa a doua a Diviziei A. Chiar daca cei ce conduc destinele Federatiei nu isi dau seama, pentru unele echipe programul este mai mult decit incarcat, aceasta aglomerare de jocuri putind influenta serios exprimarea in teren. Este, fara indoiala, si cazul Penicilinei, care a fost silita pe parcursul unei singure saptamini sa efectueze trei deplasari, pentru jocuri deosebit de dificile. A fost mai intii, simbata trecuta, meciul din prima etapa de campionat, la Cluj, contra Universitatii, pe care elevele lui Nicu Roibescu l-au cistigat fara drept de apel, cu 3-0. Apoi, miercuri, iesencele au jucat la Bacau, impotriva unei alte Universitati, campioana en-titre, in fata careia a cedat cu 1-3 in Cupa Romaniei. Nici nu au apucat s-si desfaca bagajele Tatiana Popa si colegele sale, ca au trebuit sa sara in trenul de Bucuresti, pentru meciul din aceasta dimineata cu RATB. Fara a incerca sa le gasim vreo scuza anticipata fetelor noastre pentru o eventuala infringere, ne punem o intrebare normala: chiar nu se gindeste nimeni la Federatie cind se alcatuieste acest program competitional aiurea?
Revenind la meciul propriu-zis, trebuie spus ca el se anunta foarte greu, dar nu imposibil de cistigat. RATB nu mai are forta de acum doi ani, cind cistiga titlul national si nici mcar pe cea de anul trecut, cind ne-a invins atit la Bucuresti, cit si la Iasi. Intre timp, antrenorul Costinel Stan a trecut in curtea rivalilor de la Rapid, ca director tehnic, iar citeva din jucatoarele de baza, Alida Cioroianu (ajunsa tot la Rapid), Claudia Simpetru, Tatiana Grabovetkaia si Simona Ortan. Au venit Alina Pralea si Ofelia Maerut, dar, una peste alta, antrenorul Gyula Bartha are la dispozitie un lot mai putin valoros decit in editiile trecute, lucru dovedit si de infringerea suferita in prima etapa, 0-3 pe terenul celor de la Metal 33. Daca iesencele vor putea trece peste oboseala acumulata in ultima saptamina si vor repeta prestatia buna de la Cluj, de simbata trecuta, victoria pe terenul RATB-ului n-ar fi chiar un deziderat imposibil. Echipele probabile:
RATB: Bratu, Drilea, Sapatoru, Minca, Mirica, Pralea.
Penicilina: A. Popa, Giurgea, Dulcianu, T. Popa, Formagiu, Androhovici.
In celelalte meciuri ale etapei de astazi gazdele pornesc cu prima sansa: Romradiatoare Brasov – Universitatea Cluj, Dinamo – Braiconf Braila, Rapid – Unic Piatra Neamt si Metal 33 – Universitatea Craiova. Partida Universitatea Bacau – Dacia Pitesti a fost aminata. (Ion TEODOR)

Comentarii