Trecem pe primul loc?

vineri, 04 august 2006, 20:59
3 MIN
 Trecem pe primul loc?

Pornite cu dreptul in campionat, cele doua echipe moldovene cocotate in virful iluzoriului clasament alcatuit dupa prima runda dau miine piept intr-un autentic derby zonal. Politehnica are de partea sa maturitatea si rutina, Ceahlaul, elanul specific unei nou-promovate si dorinta de a redeveni un nume notabil al fotbalului intern. Tocmai in aceasta idee, nemtenii au facut in vara intense remanieri sub Pietricica, pornind de la sigla (ursul a luat locul caprei negre) si culori (portocaliul atit de drag primarului liberal Gheorghe Stefan a devenit culoare oficiala) si terminind cu organigrama. S-a renuntat la cuplul de conducere executivo-tehnica cu care s-a realizat promovarea, Mircea Crainiciuc – Marin Barbu (fost antrenor si la Poli), in fruntea clubului fiind adus fostul sef al arbitrilor, Dan Petrescu, iar pe banca tehnica cel care, teoretic, a fost seful lui Razvan Lucescu in sezonul trecut, Mihai Stoica, ex-directorul tehnic al Rapidului. Lotul de jucatori a fost serios remaniat, Ceahlaul aducind aproape o noua echipa, pentru cele 10 noi achizitii spunindu-se ca s-a platit 350 000 $. Stadionul a fost supus unei intense campanii de renovare, nocturna luminind in Piatra inca din sezonul trecut, in Divizia B. Daca ne luam dupa prima runda, cind a invins fara probleme pe Gloria Bistrita, in ciuda scorului strins, se pare ca rezultatele sint pe masura asteptarilor.
In contrast cu stabilitatea financiara a oaspetilor, Poli, ce a avut un buget de transferuri de aproape 10 ori mai mic decit adversara de azi, continua echilibristica financiara, nici o veste importanta neaparind in legatura cu alungarea grijilor cotidiene. Colac peste pupaza, gruparea ieseana are de suportat handicapul a doua absente importante in partida de duminica. Buta nu va fi fortat dupa contractura suferita pe finele meciului de la Urziceni, in timp ce Saric a iesit din calcule pentru aproape o luna, dupa operatia suferita la nas la finele aceluiasi meci. Favoriti pentru inlocuirea celor doi sint Toma si Iurisniti, antrenorul Ionut Popa fiind tentat sa mai faca o mutare in primul „11”, dupa ce Onofras a jucat modest in prima runda, Tincu sau Miclea intrind in calcule pentru tricoul de titular.
Dupa ce in presa au aparut articole ce suspecteaza delegarea lui Sorin Corpodean la acest meci pe motive de afinitati sentimentale cu presedintele Ceahlaului, antrenorul iesenilor, Ionut Popa a spus ca nu are nici o temere in aceasta idee. „Sorin Corpodean este unul dintre cei mai buni arbitri ai tarii, asa ca nu-mi fac nici o problema”.
Pretul biletelor va fi acelasi ca si anul trecut, 5 RON la peluze si 10 RON la tribune. La conferinta de presa de ieri s-a tras un nou semnal de alarma in privinta comportamentului suporterilor, sanctiunile impotriva fanilor turbulenti dar si a cluburilor de fotbal, in cazul aparitiei incidentelor, fiind mult mai drastice incepind cu acest sezon.
Conform unui comunicat remis de Inspectoratul Judetean de Jandarmi, ordinea va fi asigurata de aproximativ 150 de jandarmi, care vor actiona atit in incinta stadionului, cit si in afara.
Formatiile probabile
Poli: Branet – Toma, Ciobanu, Onut, Bordeanu – Tincu, Gavatorta, Iurisniti, Sfirlea – Bilba, Cenoch.
Ceahlaul: Covrig – Stajic, Forminte, Alistar, Vasiie – C. Ilie, Simic – Diaz, T. Serban, M. Ilie – Doicaru.
Arbitri: Sorin Corpodean; Adrian Vidan, Eduard Ungureanu.
Observatori: Florin Halagian, Marcel Lica.

Comentarii