Trecerea pe galben-verde

joi, 24 aprilie 2008, 21:40
4 MIN
 Trecerea pe galben-verde

Politehnica Iasi a iesit bine din zona "galben-verde" prin care a navigat in ultimele doua runde, remiza de la Vaslui fiind continuata de o victorie foarte importanta in fata echipei din Mioveni. Succesul de miercuri s-a conturat cu greutate, doi fiind factorii principali ai acestui lucru: evolutia peste asteptari a oaspetilor, care s-au agatat de fiecare minge, si constructia greoaie a gazdelor, influentata din plin si de starea terenului.

Desi contestata din tribuna, tactica gindita de antrenorul Ionut Popa s-a dovedit a fi cistigatoare, discutabila putind fi doar titularizarea lui Mijin in dauna lui Ilie. Constient ca primirea unui gol poate incurca serios socotelile jocului, ba chiar si a finalului de sezon, tehnicianul iesenilor a inchis, in primul rind, culoarele, plasind doi inchizatori (a rezultat astfel un duel "4-2-3-1" in oglinda) in fata unei linii de fund sigure, Ciobanu inlocuindu-l cu brio pe Onut.

Sugestive la acest capitol sint cifrele: daca Poli a incasat sase goluri in rundele in care capitanul obisnuit a fost inlocuit de Ilie ori Kalai, in ultimele doua meciuri in care Onut a fost substituit de Ciobanu Iasul nu a primit gol. In ceea ce priveste ofensiva, in conditiile proverbialului "lacat" marca Sorin Cirtu si tinind cont de terenul ud, Iasul a pus accent pe suturile din afara careului, gazdele avind insa un grad scazut de periculozitate al celor patru incercari ale primului act. Eliminarea lui Balauru, din finalul primei reprize a revolutionat sistemul tactic al iesenilor, care au trecut la pauza la "4-1-4-1" si, apoi, la "4-4-2", prin aparitia lui Palimaru linga Bilba.

Presati, cu fortele diminuate si de inferioritatea numerica si de efortul depus, argesenii au inceput sa lase culoare din ce in ce mai largi, lucru de care Politehnica a profitat, reusind sa incline balanta. Astfel, Iasul poate privi mult mai lejer meciul de miine, cu Gloria Bistrita, care se va disputa la Reghin, datele despre intilnire fiind oferite intr-o conferinta de presa organizata ieri, la prinz.

"Jucam cu Bistrita"

Principala stire legata de meciul Bistrita – Iasi este ca… se disputa! Anuntul a fost facut de presedintele Politehnicii, Sorin Boca: "Intr-o ora-doua vom plati cele 58,2 mii de lei pe care le datoram gruparii CFR Cluj, asa ca vom putea juca meciul cu Gloria". Fotbalistii ieseni au fost chemati in cantonament ieri la prinz, urmind ca dupa antrenamentul ce va fi organizat in cursul diminetii de astazi sa plece spre Reghin.

Ionut Popa a anuntat deja citeva repere ale formatiei pe care o va alinia. "Merg in continuare pe cuplul Ciobanu – Munteanu, care a jucat foarte bine, Onut urmind a fi in primii 18. Nici pe Palimaru nu-l mai pot scoate din echipa. Din pacate nu pot conta pe Bilba si Sfirlea, care sint suspendati. Nici Milea, care a avut o atitudine admirabila cu Dacia, stringind din dinti sa joace, nu cred ca va putea intra. M-as bucura sa revina Tincu, insa el e departe cu pregatirea fizica si mi-e teama sa nu pateasca la fel cum a patit Mijin, care, chiar daca a muncit mult sa recupereze decalajul de dupa accidentare, s-a sufocat la pauza meciului cu Dacia"  a spus tehnicianul care a sustinut ca meciul cu Bistrita este foarte important: "Daca pierdem, lucrurile se complica. Dacia, UTA si "U" Cluj sint retrogradate. Noi ne batem cu Ceahlaul si Buzaul pentru a scapa si avem nevoie de patru puncte pentru acest lucru. Mi-e teama in continuare de bioritmul ridicat al adversarelor noastre, mai ales ca eu nu pot controla bioritmul jucatorilor mei, deoarece nu am aparatura necesara!"

Popa a mai marsat pe tema "curateniei" fotbalului intern spunind ca "respect spusele lui Marian Iancu, care a declarat ca Timisoara e o echipa curata dupa ce a incurcat Clujul si Steaua insa, prin adaugire, noi, care am batut si Steaua si CFR si Timisoara, sintem si mai curati!".

Poli va fi insotita de un grup de suporteri si la Reghin, Boca anuntind ca "desi sint suparat pe galerie, le vom pune la dispozitie doua microbuze".

Dupa meciul cu Gloria jucatorii ieseni vor primi liber pina marti.

Poli-catalog

Branet (6) – foarte putin solicitat.

Homei (6) – a jucat destul de avansat, presindu-l pe Chiacu sa faca pasul inapoi.

Ciobanu (6,5) – a fost seful defensivei, a anihilat doua faze periculoase ale oaspetilor, a avut doua suturi puternice de la distanta, a impins mereu echipa in atac.

L. Munteanu (6) – siguranta generala, doua ezitari in actul doi.

Pecnik (6) – depasit in citeva rinduri in start de I. Savu, si-a revenit relativ repede.

Milea (5,5) – a muncit mult, avind si citeva scurtcircuite, cum s-a intimplat in minutul 35, cind mingea l-a lovit in spate.

Mijin (5) – s-a simtit faptul ca a absentat mult.

Bersnjak (5,5) – alternari ale momentelor inspirate cu cele neinspirate.

Naidin (5,5) – ceva mai implicat in actul doi.

Sfirlea (5,5) – a pacatuit la capitolul precizie.

Bilba (6) – tacut in prima repriza, a semnat o ocazie importanta in actul doi si pasa de la gol.

Miclea (5,5) – un sut periculos si cam atit.

Palimaru (7) – a marcat la prima faza clara pe care a avut-o irosind apoi doua oportunitati mari.

Ilie a intrat in minutul 80.

Comentarii