Trei medalii pentru judoka

duminică, 07 martie 2010, 23:24
3 MIN
 Trei medalii pentru judoka

Desfasurate in weekend la Iasi, finalele Campionatului National pe echipe de seniori la judo si ne waza au adus trei medalii pentru echipele iesene inscrise in concurs. Daca formatiile masculine de la Politehnica antrenate de Petru Anitoaie s-au clasat in ambele competitii pe locul secund, fetele lui Iulian Perdun de la Politehnica – CSS Unirea Iasi au prins o medalie de bronz in prima zi de concurs. Programate simbata, finalele la judo au gasit cinci echipe la start, fara campionii en-titre de la Liberty Oradea si cu gazdele afisind doua formatii. Cu prima echipa Politehnica a inceput tare cu Steaua Bucuresti-Petrom Ploiesti (scor 7-0), apoi a cistigat la limita cu SCM Miercurea Ciuc (4-3), a pierdut cu Dinamo Brasov (3-4) si a invins net Politehnica II (7-0). "A fost o competitie tare pentru ca mai multe echipe au avut jucatori imprumutati din strainatate. Noi am avut moldoveni insa au fost si unguri ori slovaci. Din pacate am pierdut la limita meciul decisiv cu Dinamo Brasov, o echipa care a venit la Iasi cu o selectionata din toata tara.", a spus la final Petru Anitoaie, tehnicianul care i-a folosit in cele doua echipe pe Remus Hilitanu, Cosmin Lazarean, Alex Ferariu (toti la 60 kg), Sebastian Luca, Liviu Sandru, Ion Raducanu (toti la 66 kg), Andrei Blindu (Moldova), Nicusor Avram (ambii la 73 kg), Alexandru Gaina (Moldova), Ciprian Chelariu (ambii la 81 kg), Georgica Stanciu, Costel Balta (ambii la 90 kg), Ivan Remarenco (Moldova), Catalin Opinca (ambii la 100 kg), Vladut Simionescu si Cornel Andries (ambii la ^100 kg). Singurii care au reusit maxim de victorii (patru) au fost moldovenii Blindu si Gaina dar si internationalul Simionescu, acesta din urma inregistrind doar doua succese pe saltele dupa ce adversarii din M. Ciuc si Brasov au refuzat sa-l infrunte. Neinvinsa in competitie Dinamo Brasov a devenit astfel campioana nationala, in vreme ce Politehnica Iasi si Steaua Bucuresti-Petrom Ploiesti au completat podiumul. In competitia similara feminina Politehnica-CSS Unirea pleca cu obiectiv de vicecampioana insa gazdele au inceput rau si au pierdut la limita (3-4) cu Steaua Bucuresti-Petrom Ploiesti, partida in care antrenorul Iulian Perdun a avut nemultumiri legate de arbitraj. Tot la limita s-a pierdut si meciul cu U Cluj (3-4) apoi au venit doua victorii cu Dinamo Bucuresti (6-1) si CSM Deva (7-0), rezultate in urma carora echipa ieseana s-a clasat pe locul III in urma echipelor din Cluj Napoca si a combinatei Steaua-Petrom. Pentru aceasta competitie Iulian Perdun le-a folosit pe urmatoarele judoka: Ioana Matei, Georgiana Popa (ambele la 48 kg), Tatiana Osoianu, Cristina Hangu (ambele la 52 kg), Georgiana Maxim (57 kg), Anca Vieru, Simona Ciobanu (ambele la 63 kg), Roxana Moisa, Mihaela Andrioaie (ambele la 70 kg), Eugenia Vlad, Victoria Bolohan (ambele la 78 kg) si Ana Maria Toma (^78 kg).

Ziua de ieri a fost rezervata finalelor la sol, ne waza, iar la masculin Politehnica a intrat in competitie cu trei echipe. Prima dintre ele (in formula Hilitanu, Luca, Blindu si Simionescu) a reusit sa cistige o noua medalie de argint dupa doua victorii cu Steaua-Petrom (2-1) si M. Ciuc (3-0) si o noua infringere cu Dinamo Brasov (0-3). La feminin Politehnica – CSS Unirea s-a clasat pe locul V intr-o formula de echipa formata din Matei, Vieru, Vlad si Andrioaie.

Urmatoarea competitie de anvergura in judo sint Nationalele individuale de tineret, competitie programata la sfirsitul acestei saptamini la Oradea

Comentarii