Trei puncte, si atit

duminică, 28 aprilie 2002, 23:00
3 MIN
 Trei puncte, si atit

Botosani: Echimov – Buciumanu, Asaftei, Martin (’77 Todirenchi), Corbu, Sandu – Bejan (’62 Axinte), Filip, Catana (’46 Colban) – Bilba, Ungureanu.
Poli: Mihalache (’46 Cimpeanu) – Gheban, Medeleanu, A. Ilie, Petrache (’76 Rus), D. Munteanu – Cristea (’76 Ancuta), Marta, F. Dan – Dobrea, Chiper.
Arbitri: V. Sandu; A. Florescu, C. Florescu (toti din Bucuresti).
0-1, min. 42: Marta a transformat un penalty acordat in urma unui fault clar comis de Martin asupra lui Chiper.
Ciudat meci a mai fost simbata la Botosani! In fata unei Poli care si-a adus aminte rareori de ritmul din meciul cu Vasluiul, jucatorii gazdelor au aratat pe parcursul celor 90 de minute fete diametral opuse, ce alternau de la un minut la altul. Botosanenii ba se napusteau asupra portii oaspetilor, de ziceai ca de soarta meciului depinde viata lor, ba fugeau in sens invers derularii jocului! Ba ii luau cu fulgi cu tot pe ieseni (asa au aparut trei cartonase galbene si accidentarile lui Mihalache si Petrache), ba deveneau timizi, sau chiar curtenitori, in tentativele de deposedare ale adversarilor. De aceea, aproape nimeni nu a inteles mai nimic, curentele de opinie din tribune oscilind intre "Asa sintem noi, muraturi, de aia am facut egaluri si cu echipe de trei lulele" si "Magarilor, ati trintit meciul!".
In ceea ce priveste calitatea disputei, aceasta a fost modesta. Primul sut pe poarta a cazut abia in minutul 34, in urma unui "telefon" dat de Marta lui Echimov din lovitura libera. Pina atunci iesisera in evidenta doar ezitarile apararii oaspetilor, nesanctionate de timzii adversari si lipsa de inspiratie la constructie a iesenilor care a dus la o dominare terna din partea acestora. Singurele minutele care vor ramine pe retina asistentei au fost ultimele 5 ale primului act, incluzind prelungirile. Atunci s-a deschis scorul si au aparut doua ocazii imense (Cristea si Bilba care a semnat singurul sut pe poarta al Botosaniului in tot meciul!) anihilate spectaculos de Echimov (’45) respectiv Mihalache (’45+1). Finalul incins dinainte odihnei a fost un simplu foc de paie, jocul murind de tot in actul doi, cind Marta nu a mai gasit tinta nici din loviturile libere executate din pozitii favorabile, iar Ungureanu (’66) si Martin (’75) au sutat in zmee din pozitii ideale din careu. Doar un ciine, intrat pe teren in minutul 85, a dezmortit spiritele, lincezite si de soarele puternic, sprinturile patrupedului putind rivaliza cu ale oricarui fotbalist!
Per total, un meci (a carui sentinta este clara: trei puncte, si atit!) in urma caruia din Copou se vede conturul Diviziei B.
"Jamaischi a vazut alt meci"
Desi arbitrilor (la tuse au oficiat doi frati gemeni!) nu li se poate imputa nimic important, Constantin Jamaischi, antrenorul gazdelor, a fost la moda Diviziei A, la nivel declarativ. "Am jucat 11 contra 12, sau chiar contra 14", i-a intepat tehnicianul botosanean pe arbitri. Replica antrenorului principal al Poli Unirea, Adrian Kereszy: "Jamaischi a vazut alt meci" . Antrenorul gazdelor a infirmat acuzele de noncombat venite din tribune: "Am tras cit am putut , insa nu se poate mai mult cu actualul lot. Am nevoie si de alti jucatori" . Concluzia a fost trasa de managerul Poli Unirea, Vasile Simionas: "80% sintem promovati" . Tribuna oficiala a stadionului a fost plina ochi de VIP-urile locale, pornind de la prefect, subprefect sau primar, toti dotati cu consistente ratii de seminte. Victorie ieseana a fost inregistrata si in duelul galeriilor, Gruppo Apparte 13 (venita la meci cu un autobuz pus la dispozitie de conducerea gruparii din Copou) depasind auditiv si regizoral autohtona "Nordik Boys" care afisase un banner ce-l "instiga" in engleza pe Ungureanu sa inscrie un hat-trick. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii