Tur de cosmar

joi, 18 decembrie 2008, 00:14
3 MIN
 Tur de cosmar

Pentru ca junioarele de la Olimpia (multe dintre jucatoarele echipei bucurestene) au convocare la o actiune a lotului national FR Baschet a programat in avans partida din ultima etapa a turului, de pe 23 decembrie. Ceea ce se dorea a fi un succes asteptat cu sufletul la gura de Politehnica-National (in fata unei echipe pe care a mai invins-o la ea acasa inaintea startului de sezon) s-a transformat intr-o crunta dezamagire atita vreme cit oaspetele pregatite de cuplul Musteata-Boisteanu au scapat printre degete victoria. "Eram 99% convinsi ca o sa cistigam. Am avut meciul in mina insa totul s-a rasturnat in ultimul sfert in conditiile in care am avut doua jucatoare accidentate, la care s-au mai adaugat si citeva decizii de arbitraj defavorabile. Sint extrem de suparat.", a spus Marius Cosoi, directorul sportiv al echipei care parcurge cel mai slab tur de campionat din ultimele patru sezoane, la egalitate cu debutul in Divizia A, atunci cind oricum nimeni nu avea nici o pretentie. Dupa un prim sfert terminat la egalitate si altele doua care au adus avantaj usor studentelor balanta s-a inclinat invers in ultimul act in conditiile in care Panait (care s-a ales cu o buza sparta si cinci greseli personale) si Santa (cu entorsa) au parasit terenul de joc iar celelalte jucatoare din lot n-au reusit sa faca fata asaltului initiat de bucurestence. Dominate la capitolul recuperari (45-30) oaspetele au ratat din nou exasperant de la semidistanta si procentajul de 32% a cintarit foarte mult la stabilirea rezultatului final. Singura jucatoare de la oaspete cu prestatie acceptabila a fost veterana Nitulescu (24 puncte, 3×3). Pe lista marcatoarelor de la Politehnica-National au mai aparut Panait (9), Causan (8), Santa (7, 1×3), Stefanescu (6) si Bordeianu (4, 1×3).

Ultima partida a iesencelor in acest an este programata simbata (ora 11.00 la Sala Polivalenta) insa gazdele au sanse nule sa spere la victorie in fata liderului neinvins al campionatului, MCM Tirgoviste.

 

Victorii peste Prut

La invitatia echipei ASEM Chisinau baschetbalistii de la Politehnica Iasi au jucat la inceputul saptaminii doua partide de pregatire cu echipa angrenata in lupta pentru sefia clasamentului in Republica Moldova. Obisnuiti cu victoriile din campionat, fiind invincibili in partidele din seria a II-a a esalonului secund, baietii cuplului Moscalu-Magurean s-au impus in ambele intilniri la diferente consistente. In cautare de intariri pentru partea a doua a sezonului dar mai ales pentru barajul de promovare in Divizia A iesenii au fost atenti si la adversari insa fara a face vreo remarca. "Am vazut tineri destul de buni la ASEM dar noi cautam altceva.", ne-a declarat Costel Moscalu, antrenorul echipei care va cauta in perioada urmatoare sa-si acopere doua posturi (de conducator de joc si de pivot) cu jucatori foarte valorosi, capabili sa faca fata si nivelului din primul esalon. In conditiile in care au primit sprijin din partea Fundatiei Sportului Iesean pentru acest demers conducatorii au demarat deja cautarile si, pina la jumatatea lunii ianuarie cind se termina perioada de transferari, tinta o reprezinta doi jucatori de peste ocean, baschetbalisti care ar putea sa ofere pe linga sprijin valoric si un aport la capitolul imagine. Daca in aceste zile jucatorii ieseni isi vor primi drepturile salariale la zi si vor mai face citeva antrenamente usoare reunirea este programata pe 3 ianuarie, atunci cind se pleaca intr-un cantonament de sapte zile la Tg. Neamt. Campionatul se reia pe 17 ianuarie cu ultimele patru etape ale turului iar Politehnica este programata sa debuteze la Bucuresti pe terenul echipei Steaua.  

Comentarii