Ultima verificare pentru fotbalistii din Copou

joi, 22 iulie 1999, 23:00
2 MIN
 Ultima verificare pentru fotbalistii din Copou

Cu doar zece zile inainte de startul noului sezon, FCM Poli Iasi a avut din nou ca adversar o noua echipa de divizie B, dupa intilnirea cu ASA Tg. Mures. Jocul disputat ieri in Copou, condus la centru de arbitrul divizionar A Anton Helesteanu, a fost unul atractiv, fazele de poarta si golurile tinind in priza pe cei aproape 100 de spectatori. Iesenii au inceput relativ mai bine si au dominat mijlocul terenului, insa gaurile din defensiva s-au vazut repede in conditiile in care au lipsit fundasii Paraschiv, Urdaru (aflati la teste cu lotul de arbitri divizionari C) si Gavrilescu (accidentat). Romascanul Tiganus s-a inscris primul pe lista marcatorilor, in min. 16, cind a profitat de un bulevard pe flancul drept. Peste doar doua minute Dobrea trimite un volé de la sase metri pe linga, dupa o lovitura libera executata de Onut, insa tot oaspetii inscriu in min. 20, prin Mitruc, care a pivotat la 16 m si a plasat mingea linga bara, in dreapta lui Moraru. Si totusi, superioritatea gazdelor din prima repriza s-a concretizat in gol, in min. 35, atunci cind Onut a reluat o minge din volé, din mijlocul careului romascan. Gazdele au avut egalarea in picior in doua alte situatii, prin Caunei (singur cu Robu dupa o angajare a lui Onut) si Dragoi (sut in transversala de la 25 m). La putin timp de la reluare Dragoi trece libero in conditiile in care Cantea s-a accidentat si mijlocul terenului apartine aproape exclusiv oaspetilor, care au in atac un virf tehnic si in forta (dar si individualist), l-am numit aici pe Zamfirescu (jucator crescut in curtea lui Dinamo). Acesta duce tabela la 3-1 (’58), dupa o actiune personala, pentru ca Susanu sa mai inscrie odata (’60), direct din lovitura libera de la 23 m. Din ocaziile pe care le-au avut, ieseni au mai inscris inca de doua ori: Onut (min. 66 – sut deviat de la 16 m) si Sandu (min. 90 – care a finalizat o centrare venita de la moldoveanul Cojusea, intrat dupa pauza).
FCM Poli: Moraru – Gheban, Cantea, Petrache – Cozma, Dragoi, Caunei, Onut – Ancuta, Dobrea, Onofras. Au mai jucat: Chirila, Ilie, Cotan, Cojusea, Sandu, Ciocoiu si Chiper.
Laminorul: Robu – Codreanu, Ghinea, Cozma, Ghidarcea – Susanu, Dinu, Zaharia, Mitruc – Tiganus, Tapu. Au mai jucat: Simionas, Zamfirescu, Baciu si Berezovschi.
"Preocuparea noastra este acum de stabilire a lotului de jucatori pentru startul sezonului, pentru ca nu stim inca situatia celor care s-au pregatit cu alte echipe. Cert este ca nu vom opri pe nici unul din cei patru jucatori din R. Moldova, care au evoluat in ultimele zile. Programul de pregatire va cuprinde, in continuare, doar antrenamente si jocuri de casa cu echipa de juniori." – ne-a declarat directorul tehnic al ehipei iesene, prof. Leonida Antohi. (Lucian M.)

Comentarii