Un neamt la Poli!

marți, 03 februarie 2004, 00:00
2 MIN
 Un neamt la Poli!

Dupa un week-end liber, aparut la finele cantonamentului de la Vatra Dornei, fotbalistii de la Poli Unirea au revenit ieri in Copou, unde si-au reluat antrenamentele. Principala veste primita ieri a fost legata de programul de pregatire, renuntindu-se la ideea turneului in strainatate: „Am discutat cu domnul Nichita si nu am reusit sa identificam sursele de finantare pentru un stagiu de pregatire in strainatate. Ne costa cam 30 000 $, bani pe care nu contam la ora actuala, cind prioritare sint reesalonarea datoriei de 1,6 miliarde lei catre Casa Asigurarilor de Sanatate pentru a reusi deblocarea conturilor precum si obtinerea sumelor necesare transferurilor jucatorilor nou adusi” a spus presedintele iesenilor, Marius Stan. Pentru a satisface insa cerintele antrenorului Vasile Simionas, care a spus ca vrea sa joace neaparat jocuri amicale pe terenuri bune, conducatorii lui Poli au luat in calcul o alta pista, care se va traduce in realitate. Astfel, joi 5 februarie, iesenii se vor deplasa in Bihor, la Baile Felix, unde vor sta pina simbata 14 februarie si vor juca 4 meciuri amicale (simbata, marti, joi, simbata), ca adversari fiind vizate doua echipe din Ungaria (n-ar fi exclus ca macar unul dintre aceste meciuri sa se desfasoare in tara vecina), UTA, „U” Cluj si Tricotaje Ineu. Pregatirile vor avea loc, la Sinmartin, la 8 km de Baile Felix, unde este un teren foarte bun, atit de antrenament, cit si pentru jocurile de verificare.
Marius Stan a anuntat si alte doua mutatii pe care Poli spera sa le efectueze. In primul caz, este vorba de fundasul stinga ploiestean George Preda (24 ani), component al formatiei Petrolului care a reusit promovarea in prima liga in sezonul trecut, dar nu a mai incaput la „gazari” dupa fuziunea cu Astra, stind in turul de campionat. Preda, la fel ca si celalalt ploiestean, Paraschiv (asteptati ieri), nu a ajuns inca in Iasi, cei doi prahoveni, impreuna cu Adrian Bitica, fiind imprumutati gratis de Petrolul pina in vara, formele imprumutului urmind a fi definitivate in zilele urmatoare. A doua posibila noutate este un mijlocas german, Alexander Feucht (21 de ani), sosit deja ieri dupa amiaza in Iasi, care a evoluat in liga a treia germana, la Pf?lendorf: „Ne-a fost recomandat de fostul international Atila Kun, care locuieste in Germania, verdictul final pentru achizitionarea lui urmind sa-l dea antrenorul Vasile Simionas, dupa ce il va urmari citeva zile” a declarat Stan, care a precizat ca s-a renuntat la jucatorul Edi Colec, venit de la Sportul Studentesc. La antrenamentul de ieri nu a fost prezent nici Mihai Botan, acesta invocind motive de sanatate.
Dupa terminarea stagiului bihorean, iesenii au deja perfectate trei amicale sigure: cu FCM Bacau (18 februarie, acasa sau in deplasare), Ceahlaul Piatra Neamt (21 februarie) si Laminorul Roman (24 februarie), ultimele doua, acasa. Mai ramine de stabilit oportunitatea unui amical cu CFR Pascani, programat pentru miine, la Iasi, in ajunul deplasarii. (Ovidiu MINEA)

Comentarii