Un nou demers pentru salvarea sportului iesean

joi, 05 aprilie 2001, 23:00
3 MIN
 Un nou demers pentru salvarea sportului iesean

Sportul este un act de cultura. Un popor, o natiune, o grupare regionala, municipala, isi manifesta experienta, talentul, starea de spirit prin oamenii, tinerii, care se straduiesc zi de zi, acordind mii de ore de munca in disciplinele pe care le practica sa faca cunoscuta urbia respectiva. Sportul inseamna politica, educatie, industrie, afacere, imagine.
Nu exista o mai mare reclama gratuita pentru o grupare, localitate, municipiu, tara, decit reprezentarea prin sport. Prin intrecerile dintre sportivi, care se manifesta din antichitate – Iasul, acest amfiteatru al culturii romanesti – a reprezentat la cele mai inalte paliere respiratia reprezentantilor Moldovei in toate sporturile olimpice si neolimpice. Iasul dispune de un potential psiho-fizic cu mii de tineri capabili sa readuca cetatea Moldovei acolo unde o doresc miile de suporteri, suporteri care la ultima intilnire de rugby – Romania-Rusia, de pe Stadionul din Copou, au condus nationala spre o victorie de prestigiu. Toate posturile de TV, intreaga presa, au aratat dragostea si simpatia iesenilor pentru sport. Exemple sint numeroase.
In acest context, sportivii de performanta, antrenorii, presedintii celor doua cluburi (C.S. Politehnica si C.S.M.), presedintii de sectii care semneaza alaturat, roaga pe toti cei alesi, care hotarasc intreaga viata a orasului, acum in preajma sarbatorilor de Pasti, la Invierea Mintuitorului, in primul an al secolului XXI, cind si Biserica Ortodoxa si Catolica sarbatoresc impreuna, sa va aplecati cu piosenie, spirit civic, si sa analizati cu inima si sufletul unui iesean adevarat rugamintea noastra.
Hotarirea domniilor voastre va fi istorica in acest mandat pe care l-ati meritat sa conduceti Iasul la inceput de secol. Dorim ca la Olimpiada din 2004 de la Atena – jubiliara – Iasul sa fie reprezentat de 3-5 sportivi, caz unic in istoria orasului nostru. Vom avea echipe de handbal, baschet – baieti si fete – in Divizia A, rugby, reprezentanti la sporturile individuale: atletism, canotaj, scrima, judo, karate, tir, sah, badminton, tir cu arcul etc. Trebuie sa aducem urgent pe buze serioase de conceptie, strategie si organizare fotbalul in prima divizie a tarii. Avem copii si tineri extrem de talentati. Avem antrenori, cadre de specialitate de cea mai inalta tinuta, capabili de performante de nivel international. Vom putea indeplini toate aceste proiecte daca domniile voastre vor aproba prin comisiile de specialitate, prin votul de plen, prin sustinerea nemijlocita a primarului, a Consiliului judetean, al prefectului – cota de 1% din bugetul municipal si judetean impartita astfel: – 0,6 – fotbal; 0,4 la cele doua cluburi (0,20 – C.S. Politehnica; – 0,20 – C.S. Municipal) de interes local, national si international cu 400 de sportivi de performanta din care in reprezentativele Romaniei sint: 20 sportivi de C.S. Politehnica; 36 de la C.S.M. Iasi.
Comparind cu orasele Ploiesti – care numai pentru refacerea stadionului C.M. aloca 40 miliarde, Bacau peste 13 miliarde, Baia Mare 7 miliarde, Oradea 6 miliarde etc. – consideram ca este o suma ce nu depaseste bunul simt – la capacitatea si valoarea Iasului. Dorim ca dumneavoastra si intreg judetul Iasi sa va mindriti cu reprezentantii sportului, iar salile si stadionul din Copou sa fie din nou populat cu simpatizantii ieseni.
Contam pe generozitatea alesilor Iasului indiferent de culoarea politica, contam pe starea excelenta de spirit pe care o manifestati in sedintele de lucru, pentru ca Iasul sa reprezinte in fapt cetatea principala a Moldovei. Sintem convinsi ca pe linga ceilalte lucruri marete care le faceti pentru oras, si acest deziderat va fi implinit. Cu gratitudine,
Presedintele C.S. Politehnica, prof. Leonida ANTOHI
Consiliul Judetean a premiat dansatorii de la "Nikons"
Rezultatele foarte bune obtinute de dansatorii sportivi de la scoala "Nikons" la Campionatele Nationale nu au fost ignorate de catre oficialii Consiliului Judetean, care au hotarit premierea a patru perechi in plenul sedintei de miercuri. Astfel, campionii la sectiunea latino-americane, Georgiana Niculita si Razvan Manole, au primit cite un milion de lei, in vreme ce componentii altor trei perechi finaliste (Mircea Neagu, Ioana Filaret, Ionut Gavril, Amira Niculita si, din nou, Razvan Manole si Georgiana Niculita) au fost premiati cu cite 750 mii lei fiecare. Pentru Cupa Romaniei care se va desfasura la Timisoara pe 7 si 8 aprilie, "Nikons" va participa cu opt perechi, fiind asteptate rezultate de prestigiu care sa marcheze cum se cuvine cei cinci ani de activitate sarbatoriti in aceste zile. (L.M.)

Comentarii