Un om, o functie

marți, 05 februarie 2002, 00:00
2 MIN
 Un om, o functie

Membrii Adunarii Generale a Comitetului Olimpic Roman (COR) au hotarit, ieri, cu 57 de voturi pentru si 33 impotriva, ca o persoana sa aiba dreptul de a-si depune candidatura la o singura functie de conducere in cadrul forului olimpic roman. La Adunarea Generala extraordinara a COR, care s-a desfasurat la Centrul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani, au participat 90 din cei 107 membri cu drept de vot ai forului olimpic roman.
Presedintele Federatiei Romane de Atletism, Iolanda Balas, a declarat agentiei ca, in aceste conditii, nu stie, deocamdata, la ce functie isi va depune candidatura. "Chiar daca nu sint de acord cu aceasta hotarire de a limita dreptul de a candida la mai multe functii, eu trebuie sa respect decizia Adunarii Generale. Din pacate, daca una dintre personalitatile sportului romanesc nu va fi aleasa, automat nu va putea sa mai ocupe nici o functie in conducerea COR. Eu inca nu m-am decis la ce functie voi candida, pentru ca astept sa vad si ce eventuali contracandidati voi avea ", a spus Balas, care, in prezent, ocupa postul de vicepresedinte al COR. Actualul presedinte al COR, Ion Tiriac, a declarat ca nu s-a hotarit daca va mai candida pentru inca un mandat. Termenul limita pentru depunerea candidaturilor la functiile de conducere din cadrul COR este 15 februarie, iar Adunarea Generala pentru alegeri se va desfasura pe data de 15 martie.
In cadrul Adunarii Generale a COR au mai fost acceptate si alte propuneri de modificare a statutului, printre care si marirea numarului de membri ai forului olimpic roman, de la 107 la 109. Adunarea Generala a validat, in unanimitate, propunerea privind noua structura numerica si nominala a COR, adica 109 membri, prin cooptarea Ginei Gogean, multipla campioana mondiala la gimnastica, si a fostului arbitru international de fotbal Adrian Porumboiu. Daca unul dintre reprezentantii COR va fi ales in functia de membru al Comitetului International Olimpic, el va deveni automat vicepresedinte al forului olimpic roman. In aceasta situatie, numarul membrilor Comitetului Executiv al COR se va mari de la 19 la 20. In caz de egalitate a numarului de voturi pentru o anumita problema dezbatuta in cadrul Comitetului Executiv, votul presedintelui va fi decisiv. Aceasta hotarire a fost adoptata tot cu un singur vot impotriva.
Totodata, urmeaza ca, la propunerea federatiilor sportive, sa fie acceptati maxim zece sportivi olimpici activi si olimpionici ca membri ai COR. Comisia sportivilor va selectiona propunerile si Comitetul Executiv va trebui sa aprobe aceasta lista. Cu majoritate de voturi s-a decis ca membrii onorifici si de onoare sa fie propusi de Comitetul Executiv al COR si aprobati de Adunarea Generala.

Comentarii