Un pic mai bine

luni, 02 august 2010, 21:42
2 MIN
 Un pic mai bine

In clasamentul pe medalii al Campionatului european de atletism, incheiat duminica la Barcelona, echipa Romaniei ocupa locul 18, cu doua medalii de argint, obtinute de Nicoleta Grasu (disc) si Marian Oprea (triplusalt). La editia precedenta, de la Göteborg, aceeasi sportivi au cucerit medalii pentru delegatia Romaniei, dar de bronz, astfel ca tara noastra a ocupat, atunci, locul 28 in aceeasi ierarhie.
Primul loc a fost ocupat de Rusia, cu 10 medalii de aur, 6 de argint si 8 de bronz, dar suprematia acesteia s-a mai atenuat, dupa ce la Göteborg-2006 a cucerit cu 10 medalii mai mult – 12-12-10. In schimb, Franta a urcat pe locul secund, iar Marea Britanie pe III, in timp ce Germania a coborit de pe II pe IV. De asemenea, gratie si naturalizarilor in probele de alergari, Turcia ocupa un surprinzator loc V, cu trei medalii de aur si una de argint. Principalele vedete ale lotului turc sint alergatoarele Elvan Abeylegesse (aur la 10.000 m si argint la 5000 m) si Alemitu Bekele (campioana la 5000 m), ambele importate din Etiopia. Cea de-a treia campioana a Turciei este una autohtona, Nevin Yanit, la 100 metri garduri. Surprinde oarecum clasarea echipei Spaniei pe locul VI (2-3-3), una dintre principalele forte ale atletismului continental, care, in plus mai avea si calitatea de gazda.

Daca in intrecerile feminine suprematia Rusiei este incontestabila (sase titluri), la masculin echipa Frantei a facut furori, cucerind sapte medalii de aur. Vedeta Frantei si a competitiei in general a fost sprinterul Christophe Lemaitre, care a obtinut titlurile la 100, 200 m si stafeta.  Au obtinut medalii 27 de tari, din cele 50 participante

In clasamentul pe puncte al Campionatelor europene de atletism de la Barcelona, o ierarhie mai completa decit cea pe medalii, intrucit ia in calcul toti sportivii de pe primele opt locuri, Romania ocupa locul 14, cu 29 de puncte, fiind devansata in ultima proba a competitiei de Belgia, gratie medaliei de bronz obtinuta de aceasta la 4×400 m masculin.
In frunte, ierarhia este asemanatoare cu cea de la clasamentul pe medalii: conduce tot Rusia, cu 262 puncte, secondata de Franta – 183 puncte, Marea Britanie – 167 puncte, Germania – 152 puncte, Spania – 110 puncte, Ucraina si Polonia – cite 96 puncte, Italia – 92 puncte, Belarus – 56 puncte, Portugalia – 45 puncte, Turcia 41 puncte etc. Imediat dupa Romania figureaza Olanda, cu 28 puncte si Norvegia – 26 puncte. In afara de cei doi medaliati, pentru Romania au mai punctat Bianca Perie (ciocan, locul IV), Angela Morosanu (400 m garduri, locul V), Adelina Gavrila (triplusalt, locul V), Sergiu Ursu (disc, locul VIII) si stafeta feminina de 4X400 m (locul VIII). (AGERPRES)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii