Un tirist in frunte

vineri, 15 decembrie 2006, 00:31
3 MIN
 Un tirist in frunte

Asteptat cu mult interes, clasamentul celor mai buni sportivi ieseni in 2006 intocmit de Directia pentru Sport Judeteana n-a venit cu multe modificari fata de asteptari. Cum anul trecut titlul cel mare i-a revenit scrimerului Virgil Marcea pentru un titlu de vicecampion european de juniori, se parea ca istoria se va repeta cita vreme un alt scrimer de la CSM-CSS Unirea, Tiberiu Dolniceanu, a facut in acest an o performanta similara. Insa, dupa ce s-au adunat punctajele acordate fiecarui rezultat intern si international dupa grila oferita de Agentia Nationala pentru Sport, s-a tras concluzia ca sportivul anului la Iasi va fi tiristul Vlad Sacaleanu. "Sacaleanu are doua locuri IV la Campionatele Mondiale de juniori, la individual si cu echipa. Mai are apoi doua titluri nationale de seniori si doua de juniori. Cu punctajul acumulat, chiar si injumatatit din cauza dublei legitimari cu Steaua Bucuresti, Sacaleanu se claseaza pe prima pozitie in ierarhia sportivilor olimpici in acest an.", ne-a declarat Vasile Liteanu, consilier in cadrul DSJ Iasi. Dominat copios de noul val de sportivi, marea majoritate din top fiind inca la pragul junioratului, clasamentul o gaseste pe pozitia a treia pe una dintre marile sperante ale altletismului iesean Andreea Radu, care se lauda in acest an cu un titlu de vicecampioana nationala de senioare, plus titlu balcanic si national la tineret si junioare. Sub podium apare apoi cea mai in voga sportiva de la "Anghel Saligny", clasamentul continua cu o suita intreaga de scrimeri veniti de pe mina antrenorului emerit Iulian Bituca iar un obisnuit al acestui top, Stefan Vasilache, apare undeva spre final cita vreme 2006 n-a fost un an grozav pentru saritorul in inaltime care a fost prezent la ultima editie a Jocurilor Olimpice.
Cit priveste topul performantelor neolimpice, grosul vine iar din dreptul artelor martiale si a practicantilor de radioamatorism. Ca de obicei sahul si-a gasit si el un loc dupa ce Iosefina Paulet a luat titlul de vicecampioana europeana cu echipa insa suprematia a preluat-o in 2006 veteranul culturist Petru Ciorba, dupa cele doua titluri mondiale obtinute la categoria Masters.
Toti acesti sportivi vor fi premiati intr-o gala a sportului iesean, care va avea loc miercuri, 20 decembrie, de la ora 16,00, la Sala Polivalenta. (L.M.)

OLIMPICI
1. Vlad Sacaleanu (tir-pistol, Politehnica – Steaua Bucuresti, antrenor Ion Sacaleanu):
2. Tiberiu Dolniceanu (scrima, CSM – CSS Unirea, antrenori Iulian Bituca si Ion Tirdea)
3. Andreea Radu  (atletism-100 mg, Politehnica – LPS, antrenor Viorica Ursanu);
4. Andreea Stefanescu (gimnastica ritmica, CS "Anghel Saligny", antrenori Catalina si Constantin Radu);
5. Elena Munteanu (scrima, CSM – CSS Unirea, antrenori Iulian Bituca si Ion Tirdea);
6. Cosmin Hinceanu (scrima, CSM – CSS Unirea, antrenori Iulian Bituca si Ion Tirdea);
7. Ciprian Costin (scrima, CSM – CSS Unirea, antrenori Iulian Bituca si Ion Tirdea);
8. Iasmina Baban (scrima, CSM – CSS Unirea, antrenori Iulian Bituca si Ion Tirdea);
9. Stefan Vasilache (atletism-inaltime, Politehnica – Steaua, antrenor Gheorghe Popescu);
10. Florina Rusu (atletism-400 m, LPS, antrenor Laurentiu Andone).
Au mai punctat: Elisabeta Fron (haltere, Nicolina – Politehnica), Ovidiu Tudor (tenis de masa, CSM – Politehnica), Irina Dorneanu (canotaj, LPS – CSM), Traian Lupu (box, Gladiatorul – CSM), Mihaela Andrioaie (judo, Politehnica – CSS Unirea), Georgiana Ungureanu (scrima, CSM – Steaua).

NEOLIMPICI
1. Petru Ciorba (culturism, CFR, antrenor Petru Ciorba);
2. Sorin Miron (taekwon-do, Kwang-Gae, antrenor Sorin Miron);
3. Geluta Ciubotariu (vovinam viet vo dao, Thieu-Lam, antrenor Geluta Ciubotariu);
4. Adrian Teleman (vovinam viet vo dao, Ihtus, antrenor Vasile Ichim);
5. Iosefina Paulet (sah, Politehnica, antrenor Vasile Manole);
6. Cristian Hildan (radioamatorism, Palatul Copiilor, antrenor Cristian Popovici);
7. Andreea Ungureanu (taekwon-do, Kwang-Gae, antrenor Sorin Miron);
8. Ionela Trofin (radioamatorism, Palatul Copiilor, antrenor Cristian Popovici);
9. Ciprian Asiminei (vovinam viet vo dao, Ihtus, antrenor Vasile Ichim);
10. Andrei Bidirliu (radioamatorism, Palatul Copiilor, antrenor Cristian Popovici);
Au mai punctat: Adina Cocieru (kick-boxing, Scorpions), Adelina Astefani si Mihai Costache (ambii radioamatorism, Palatul Copiilor)

Comentarii