Una zice, alta face!

luni, 20 iunie 2011, 22:17
3 MIN
 Una zice, alta face!

Distanta intre declaratiile managerului sportiv al CSMU Politehnica Iasi, Leontin Grozavu, si fapte sint apreciabile de cind cel care nu a condus pina acum nici un club de seniori a primit mina libera in Copou. Primul episod care a tradat faptul amintit a fost politica lui Grozavu vizavi de numele antrenorului care va conduce echipa ieseana in sezonul 2011-2012. Desi a declarat saptamini la rind ca Adrian Falub este principalul favorit pentru functia de antrenor al Politehnicii in campionatul urmator, managerul nu i-a dat nici macar un telefon tehnicianului amintit. In acest timp, seful echipei de Liga a II-a a negociat cu Viorel Moldovan, Viorel Tanase si Marius Baciu, instalindu-l pe ultimul, dupa refuzurile primilor doi.

Grozavu merge pe aceeasi linie si in ceea ce priveste citiva dintre jucatorii care au incheiat sezonul la Iasi. De exemplu, desi managerul a anuntat ca Alexeev si Hutan sint in vederile sale pentru a continua la Poli, cei doi portari nu vor mai ramine la Iasi. Anuntul a fost facut chiar de catre antrenorul principal al echipei, Marius Baciu: "Alexeev nu va continua la Politehnica, iar pe Hutan nu ne bazam, deoarece am inteles ca are probleme medicale. De aceea, pentru noi este prioritar sa ne intarim in poarta". Si in ceea ce priveste alti jucatori despre care Grozavu a anuntat ca ii doreste la Politehnica lucrurile sint in ceata. "In afara de cei sapte tineri pe care am inteles ca Poli ii are sub contract, dintre jucatorii care au terminat sezonul la Iasi mi-l doresc mult pe Gado. Am discutat personal cu el, sint sanse mari sa-l conving sa continue. In ceea ce-l priveste pe Muth, sint sanse extrem de mici ca Gaz Metan Medias sa-l mai lase la Iasi. Referitor la Tudor, Patrascu, Ghiceanu si Siminic nu am luat inca o decizie. Ne mai gindim si vom stabili in aceasta saptamina ce facem cu ei" a declarat antrenorul. Grozavu nu a putut fi contactat pentru a-si prezenta opinia vizavi de neconcordantele amintite.

 

Cantonament in Austria

Marius Baciu a prezentat si planul de pregatire pe care l-a gindit pentru perioada precompetitionala: "Pe 27 iunie, la ora 18, vor fi convocati tinerii din lot, remarcatii de la echipele de juniori si citiva jucatori care vor da probe. Pe 4 iulie, lor li se vor alatura si jucatorii pe care-i vom aduce in aceasta vara si fotbalistii mai experimentati care au jucat la Poli in sezonul trecut. Va urma o saptamina de acomodare cu efortul si apoi un cantonament de o saptamina, care se va derula fie la stadion, fie in Republica Moldova, in acest interval urmind sa jucam doua meciuri amicale. Intre 18 si 28 iulie vom merge in strainatate, in Austria sau Slovenia, unde vrem sa avem cel putin 80% din lot la dispozitie si sa jucam alte patru partide de verificare. In intervalul 1-14 august ne vom antrena in Iasi si vom mai juca trei meciuri, ultima saptamina inainte de 20 august, cind incepe campionatul fiind rezervata pregatirii primei etape", a spus antrenorul iesenilor.

Comentarii