Unde a fost mindra Elada?

Subtitlu

sâmbătă, 12 iunie 2010, 15:21
2 MIN
 Unde a fost mindra Elada?

Coreea de Sud: 18. Jung Sung-ryong – 22. Cha Du-ri, 4. Cho Yong-hyung, 14. Lee Jong-soo, 12. Lee Young-pyo – 17. Lee Chung-yong (’90 – 13 Kim Jae-sung), 8. Kim Jung-woo, 16. Ki Sung -yeung (‘75 – 5. Kim Nam-il), 19. Yeom Ki-sung – 10. Park Chu-young (’88 – 11. Lee Seung-yeoul), 7. Park Ji-sung (cpt.). Antrenor: Huh Jung-mo.

Grecia: 12. Tzorvas – 2. Seitaridis, 11. Vyntra, 8. Papadopoulos, 15. Torosidis – 21. Katsouranis, 6. Tziolis, 10. Karagounis (cpt.) (’46 – 3. Patsatzoglou), 7. Samaras (‘59 – 14. Salpingidis) – 9. Charisteas (’61 – 20. Kapetanos), 17. Gekas. Antrenor: Otto Rehhagel.

Cartonas galben: Torosidis (’56).

Arbitru: Michael Hester (Noua Zeelanda).

1-0, min. 7: Lee Jong-soo, din 3 metri, dupa o centrare trimisa din apropierea coltului terenului, lateral stinga, de Ki Sung-yeung;

2-0, min. 52: Park Ji-sung profita de o eroare a lui Vyntra, intercepteaza mingea la circa 40 de metri de poarta lui Tzorvas, patrunde frontal si inscrie din careu.

Rezultatul este susprinzator doar pentru cei care nu au vazut meciul! Intrata in meci drept favorita, Grecia a fost o echipa obosita, lenta, rigida, previzibila, culorile echipamentului si stilul de joc stirnind o senzatie de deja vu celor care au suferit alaturi de Poli in sezonul trecut. Drept urmare, Coreea de Sud, disciplinata, harnica, dopata moral si de rapida deschidere a scorului, aparuta la doar patru minute dupa singura ocazie clara a grecilor (Torosidis) din primul act, a fost mai mereu stapina jocului, chiar daca dominarea a fost de partea europenilor. Ratarea lui Park Chu-yong (min. 28 – Tzorvas a respins in extremis, cu piciorul) a facut ca golul doi sa pice dupa pauza, acelasi Park Chu-yong irosind posibilitatea de a duce scorul la dimensiuni de forfait in minutul 63. Grecii, la care Kapetanos a fost in nota generala a coechipierilor, au avut o tresarire de orgoliu, Gekas trecind pe linga relansarea jocului (’81); ocaziile finalului au aparut insa tot la poarta celor care nu mai fac nici o brinza dupa titlul european din 2004, rezultatul fiind astfel conform cu realitatea din teren. Singurul capitol la care europenii au cistigat a fost cel al jucatorilor care au purtat banderola de capitan, care a trecut pe la Karagounis, Charisteas si Katsouranis.

Comentarii