Urma alege!

vineri, 28 noiembrie 2008, 21:45
3 MIN
 Urma alege!

Astazi, in jurul orei 18, fotbalul va deveni amintire in Copou. O jumatate de an zbuciumata, poate cea mai zbuciumata perioada din ultimul cincinal, se va incheia, vacanta urmind sa fie la putere pina pe 12 ianuarie. Si asa ridicat, gradul de apasare al perioadei de odihna, cel putin din punct de vedere al clasamentului, va depinde foarte mult de rezultatul jocului cu Rapid. Logic, victoria e singura varianta de usoara indulcire a amarului din clasament. Iar pentru victorie, fotbalistii ieseni trebuie sa uite 90 de minute de problemele perpetue, de nemultumirile si frustrarile acumulate in ultimele luni. Aceasta este si parerea antrenorului Ionut Popa: "Intilnim un adversar care are valoarea de partea sa. Daca vom avea un arbitraj corect, pentru ca nu pot sa uit faptul ca am fost dezavantajati de arbitri mai mereu in dueulurile cu Rapid, fiind penalizati, de exemplu, cu penalty, chiar si atunci cind jucatorul giulestenilor, Maldarasanu, a recunoscut ca nu a fost faultat in careu, la o victorie cu 1-0 a bucurestenilor la ei acasa, avem o singura varianta la care putem apela. Entuziasmul. Acesta este cuvintul-cheie al nostru in jocul de simbata. Si sper ca baietii, care vor fi actorii principali, sa se gindeasca si la suporteri si la faptul ca ultima impresie conteaza. Daca va fi asa, eu zic chiar ca putem cistiga!".Pe aceeasi idee a marsat in conferinta de presa de ieri si presedintele Politehnicii, Sorin Boca: "Rapid are prima sansa! Daca vom avea publicul alaturi de noi, asa cum a fost cu Otopeni si ne vom darui, avem insa si noi sansa de a ne agata de acest meci".

In ceea ce priveste lotul de jucatori, iesenii au mai anuntat o pierdere. "Pe linga Bilba, Bersnjak, Pecnik si Stancu, pe care stiam ca nu pot conta, l-am pierdut si pe Kalai, care nu se poate misca datorita unei dureri la spate" a spus Popa.

Si la oaspeti exista probleme serioase de lot: Julio Cesar, Cesinha, Pitbull si Vella sint anuntati accidentati, iar Bozovic si Boya sint in conflict cu antrenorul Peseiro. In ciuda acestor probleme, conducerea oaspetilor a anuntat prin vocea lui Grigore Sichitiu ca meciul de la Iasi este unul de 2 solist!

Dupa cum v-am mai informat, biletele la meci nu au mai fost scumpite, asa cum se intimpla cind in Copou venea vreo echipa importanta, tichetele, care se vor vinde incepind cu ora 8:00, urmind sa coste 10 lei la peluze si 20 de lei la tribune. Boca a anuntat ca la meci si-au anuntat prezenta si 100 de fani ai "visiniilor".

Reamintim, organizatorii au anuntat ca au luat masuri speciale de ordine la acest meci, incidentele din trecut dintre cele doua galerii facind ca numarul fortelor de ordine sa fie de aproape 350.

Formatiile probabile

Poli: Branet – Buta, Onut, Ad. Ilie, Munteanu – Milea, Naidin – Ignatov, Montiel, Miclea – Bratu.

Rapid: E. Andrade – Maftei, R. Fernandes, J. P. Andrade, Perja – Adefemi – Herea, C. Lazar, Spadacio, Raduta – J. P. Pinto.

Arbitri: T. Lajos (Timisoara); Cl. Tripa (Arad), Ad. Midisan (Constanta). Observatori: Fl. Halagian, I. Muresan.

De ce vacanta?

Popa a explicat de ce s-a ajuns la decizia ca jucatorii sa intre imediat dupa meci in vacanta: "Nu are sens sa ne mai enervam reciproc. Ei ar intreba de bani si ar fi nervosi, eu m-as enerva cind as auzi astfel de intrebari, asa ca mai bine pleaca fiecare la casa lui!"

Comentarii