Vai de Crucea noastra!

luni, 29 ianuarie 2001, 00:00
3 MIN
 Vai de Crucea noastra!

Criza prin care trece FCM Poli Iasi a atins proportii de neimaginat. Astfel, simbata seara in cantonamentul de la Vatra Dornei a aparut vestea ca perioada de pregatire centralizata a echipei se va termina a doua zi, deoarece gazdele de la hotelul "Calimani" nu au fost de acord ca o parte din servicii sa fie platite la sfirsitul lunii viitoare. Ieri, nimic nou nu a aparut, astfel ca in loc de 14 zile, au cerut antrenorii, sau de 12 zile, cum a spus conducerea chiar vinerea trecuta, FCM Poli a stat in cantonament doar 8 zile. Adica o perioada de acumulare insuficienta chiar si pentru o echipa de copii!
Mai grav este ca disensiunile dintre conducerea tehnica si administrativa iau proportii, contrele mutindu-se de la nivelul executivului la cel al Consiliului de Administratie. Ieri, Lita Dumitru nu si-a mascat deloc supararea fata de cele petrecute: "Anul trecut, unui alt antrenor i s-a asigurat chiar si un turneu in Italia si noi nu putem sa facem nici macar un cantonament de o durata normala, in conditii modeste. Imi pare tare rau, pentru ca s-a lucrat foarte bine in aceste opt zile, insa timpul a fost insuficient. Am dat liber la toata lumea pina marti, miercuri urmind a incepe urmatoarea perioada de pregatire din planul pe care l-am conceput. Oricum, cind voi veni vreau sa discut serios cu conducerea, ca sa vad clar ce se doreste. Am dat peste un grup de jucatori formidabili si este pacat sa nu facem ceva cu ei. Daca nu se vrea insa, sa ni se spuna in fata, sa nu ne mai incurcam".
In replica, presedintele CA al FCM Poli, Romeo Olteanu a spus: "Cred ca este o gaselnita a lui Lita. Eu stiu ca pina marti era platit tot acolo, asa ca nu-mi explic de ce echipa s-a intors acasa. Voi cerceta ceea ce s-a intimplat".
Lipsa oricarei responsabilitati sau a unui plan ferm vizavi de echipa de fotbal conduce si la rezultate umilitoare. Chiar daca e vorba de un amical, rezultatul disputei de ieri cu Pro Mobila Crucea arunca o noua lumina neagra asupra blazonului echipei din Copou, zdrentuit in ultima vreme. Divizionara C a invins pe Poli cu 3-2 (0-1), iesenii intrind parca deja in perioada de acomodare cu esalonul trei! Detalii despre meci ne-a oferit antrenorul Ion Dumitru. "Terenul a fost jalnic, cu gheata multa pe el. Si arbitrajul ne-a defavorizat total, doua goluri ale gazdelor fiind din ofsaiduri mari. In plus, in repriza a doua i-am schimbat pe toti titularii asa ca, dupa ce in prima parte adversarii nu au putut decit sa traga un sut spre poarta, balanta s-a inclinat invers. Am inceput cu Mihalache – Maxinciuc, Acatrinei, Petrache, Urdaru – Gavrilescu, Medeleanu, Ionescu, Besleaga – Dobrea, Capusa, iar apoi au mai intrat Stoian, Luca, Scrab, Gheorghe, Soponariu, Basascu, Cotan, Cojocaru si Lupa, un virf trimis in cantonament de conducere de la Scoala lui Giuchici. De altfel, la el si Gheorghe am renuntat. Golurile nosatre au fost inscrise de Gavrilescu si Scrab".
Miercuri FCM Poli va relua antrenamentele acasa, insa pina atunci ar trebui ca toata lumea (mai ales factorii de decizie de la club) sa stie ce vrea de la aceasta echipa. (Ovidiu MINEA)

Comentarii