Vai de podetul lor!

duminică, 16 septembrie 2001, 23:00
3 MIN
 Vai de podetul lor!

Poli: Cimpeanu – Gheban, A. Ilie, Petrache, D. Munteanu – Andrus, Cristea, Dragoi, Tiron (’85 Boghean) – Dobrea (’67 Capusa), Brighiu (’71 Medeleanu).
0-1, min. 45: Vangheli ezita sa degajeze din careul propriu, Tiron ii "fura" mingea si suteaza plasat;
0-2, min. 45+2: actiune initiata de Brighiu, Andrus il lanseaza pe Dobrea care scapa singur, de la 40 metri, frontal, spre poarta adversa, si suteaza pe jos dupa o cursa pina in careu printre picioarele portarului, care, in prealabil, alunecase.
Poli Unirea a "bifat" simbata una din cele mai exotice deplasari din "drumul oaselor" pe care trebuie sa-l traverseze pentru a reajunge in divizia B. Zemesul este o comuna peste care se pravalesc padurile in care sondele de petrol flancheaza aproape fiecare gospodarie, mai toate solide din toate punctele de vedere. Impresia artistica scade insa dramatic atunci cind ajungi la baza sportiva. Daca ai ghinionul sa nu ai o masina 4X4 care sa se ia la trinta cu piriul care "rupe" stadionul de sosea, singura cale de a ajunge la "locul faptei" este un podet ingust. Trecut cu bine de acest hop, la teren poti avea un soc si asta nu datorita multimii de albine siciitoare. Iarba grasa de munte, de dimensiuni apreciabile, ar satura o cireada consistenta. Poate chiar asa si "tund"a gazonul localnicii, deoarece exista o multime de denivelari si de gropi care mai de care mai amenintatoare pentru gleznele fotbalistilor. Si asta nu e totul! La nici jumatate de metru de tusa exista o bordura de beton care poate crea accidente grave mai ales datorita manierei de joc "la rupere" agreata de gazde. Ultima tusa a tabloului negru este dat de cei vreo suta de oameni care vin la meci, bine dotati cu "grade", in tribune putindu-se auzi cele mai nastrusnice injurii la adresa arbitrilor, oaspetilor si, in ultima instanta, a favoritilor: "La schela cu voi!"
Poli a trecut simbata la un minut (!) de evitarea supliciului de a juca in asemenea conditii, insa masca de oxigen care lipsea ambulantei prezente la meci a fost adusa la 11 si 14 minute dupa ce un individ numit "dom’ primar" i-a injurat de mama focului pe toti cei responsabili. De acelasi tratament lingvistic au beneficiat si arbitrii pina prin minutul 40 cind seful gazdelor a fost trimis in tribune. Fara "port-bonneheur" pe banca gazdele au primit repede doua goluri care au transat un meci in care superioritatea oaspetilor a fost evidenta. Si asta in primul rind datorita valorii foarte modeste a Gloriei, al carei joc i-a explicat din plin linia de clasament. Pina la cele doua zbateri ale plasei nu se produsese nimic spectaculos, Dobrea pierzind prim-planul in doua rinduri in faze ideale si Cimpeanu prinzind cu siguranta doua suturi de la distanta; cam acelasi aspect a avut meciul si dupa pauza atunci cind cele mai importante evenimente au fost primirea celui de-al doilea cartonas galben si implicit pe cel rosu, de catre Ailincai (’50) si Gheban (’69).
Per total, victorie meritata a oaspetilor la capatul unui meci de uzura, fara nici un fel de veleitati.
Unul dintre jucatorii gazdelor a fost destul de vigilent inaintea partidei atunci cind un organizator a adus un bax de apa minerala. "Nu beti acum, pastrati-o pentru spritul de la sfirsit!" a sunat ordinul! Sorturile albastre ale gazdelor nu au ajuns pentru toata lumea, una din rezerve purtind un accesoriu bleu-marin. In ciuda interdictiei data de conducerea tehnica, Medeleanu a preferat ca dupa meci sa plece acasa, gest care poate sa produca o ruptura definitiva intre parti. (Ovidiu MINEA)

Comentarii