Verdict aminat in cazul FCM Poli!

joi, 12 august 1999, 23:00
3 MIN
 Verdict aminat in cazul FCM Poli!

Asa cum era de asteptat, ieri, in sedinta Comisiei Campionatului National, FRF si-a recunoscut vina in legatura cu acordarea dreptului de joc catre NC Foresta a fotbalistilor Mihai Botan si Marcel Cojocaru, jucatori aflati sub contract cu FCM Poli Iasi. Cum clubul sucevean are, alaturi de Poli, acte in regula vizavi de cei doi, judecarea contestatiei facute de ieseni in legatura cu utilizarea fotbalistilor amintiti in meciul de simbata trecuta, de la Suceava, a fost aminata pentru o saptamina, solutia care va fi acordata fiind inca in coada de peste. Dupa toate probabilitatile, in culpa, alaturi de reprezentantul FRF care a inregistrat contractele cu Poli insa nu le-a introdus si in baza de date dind apoi celor doi drept de joc pentru Foresta, vor intra jucatorii care risca o suspendare de 24 de etape si amenda de 1500 $ pentru dubla semnatura. Inecrt ramine si rezultatul meciului de pe teren, vina pentru situatia aparuta nefiind a Forestei. De altfel, patronul "padurarilor", Eugen Hutu a spus ca intentioneaza sa-i foloseasca pe cei doi in continuare insa i s-a atras atentia ca in acest caz va putea pierde urmatoarele meciuri deoarece la momentul actual stie de situatia acestor jucatori. Dupa toate probabilitatile, se va incerca punerea batistei pe tambal, Poli trebuind, cu atit mai mult sa lupte pentru cauza sa. Faptul ca printre motivele erorii s-a invocat grosimea dosarului in care erau contractele jucatorilor de la Poli spune multe despre modul in care cei de la Federatie care au gresit incearca sa se disculpe.
In alta ordine de idei, Ciprian Paraschiv a primit patru etape de suspendare datorita eliminarii din acel meci iar George Serban va primi, aproape sigur, avizul medicului pentru a jucaa fotbal incepind cu 1 septembrie. Astazi, fotbalistii de la Poli vor ajunge cu datoriile pe zero, ei urmind sa semneze si noul Regulament de Ordine Interioara. Ca urmare a achitarii de club a unei parti a datoriilor catre presedintele Mihai Alexa, care au fost gajate cu doi jucatori, Irinel Ionescu si George Serban, acestia au redevenit suta la suta proprietatea clubului, de pe urma unor eventuale transferuri a celor doi urmind a beneficia numai Poli. La ora actuala, singurul jucator din lot care este in coproprietate cu alte persoane a ramas Vasile Matinca, cel pentru care clubul are dreptul la 3% dintr-un eventual transfer restul revenindu-i presedintelui Alexa, cel care a achitat intreaga suma necesara achizitionarii fotbalistului.
Tot astazi, "alb-albastrii" vor intra, probabil pentru ultima data in acest sezon, in cantonament pentru meciurile de pe teren propriu, clubul intentionind sa renunte la aceasta varianta pentru a spori simtul responsabilitatii fiecarui jucator fata de forma proprie. De altfel, in noul regulament se va prevede faptul ca fiecare jucator va primi diferentiat drepturile materiale in functie si de randamentul individual, nu numai de rezultatele echipei. Astfel, chiar in cazul in care echipa va realiza planul de puncte stabilit pentru un ciclu de 4 meciuri (orientativ, acesta va fi de 7 puncte ceea ce ar insemna doua victorii acasa si un egal in deplasare) un jucator care a evoluat in aceste meciuri ar putea sa nu-si incaseze drepturile in intregime daca randamentul lui va fi considerat necorespunzator. De asemeni, pot apare situatii in care chiar daca Poli nu va realiza planul de puncte, anumiti jucatori care sa fi jucat la un nivel inalt in toate meciurile sa primeasca in intregime drepturile promise. De asemeni, ratele contractuale si primele de joc vor fi cumulate.
Tot in sedinta de ieri a CCN, s-a hotarit ca partida din prima etapa a campionatului Diviziei C, seria I, dintre CFR Citadin si Apemin Borsec sa se rejoace in ziua de miercuri, 18 august, cheltuielile de deplasare a oaspetilor urmind a fi suportate de clubul iesean. (Ovidiu MINEA)

Comentarii