Victorie cu gust amar

duminică, 14 septembrie 2008, 22:17
4 MIN
 Victorie cu gust amar

Poli: Plesca – Buta, Onut, Ad. Ilie, Pecnik –  Bersnjak, Naidin, L. Munteanu (’46 – Gavatorta), M. Oprea (’53 – Viveiros) – Cr. Bratu (’69 – Bilba) – C. Tanasa. Antrenor: Ionut Popa.

Otelul: Kolev – Nogo, Costin, Jelev, Salagean (’79 – S. Ilie) – Iorga (’67 – Vitaic), Bourceanu, Viglianti, Paraschiv – M. Tanasa (’46 – Cirja), Pena. Antrenor: Petre Grigoras.

Cartonase galbene: Bilba (’81), Gavatorta (’89), Plesca (‘90^1).

Cartonas rosu: Nogo (’43).

Arbitri: A. Bogaciu (Bucuresti); B. Szöke (Constanta), I. Radu (Bucuresti).

1-0, min. 44: Cr. Bratu, din penalty;

2-0, min. 70: Bilba, din careu;

2-1, min, 85: S. Ilie,  dupa o centrare a lui Paraschiv de pe stinga, care a traversat careul iesean.

Si daca instalatia de nocturna nu mergea si tot putea fi vazut fotbal mai mult aseara, in Copou! In afara unui desen placut al oaspetilor si a dezlinarii Politehnicii, primul act a avut doar trei momente importante: interventia foarte buna a lui Plesca la sutul lui Paraschiv (’26), golul lui Bratu si sutul lui Iorga (‘45^2) prins de Plesca. Nici faptul ca Poli a avut superioritate in actul doi nu a schimbat radical datele problemei. Dupa ce in trei minute s-a jucat cit in toata prima repriza (Kolev a parat suturile lui Viveiros si Bratu din minutul 59 iar Viglianti si Paraschiv au sutat alaturi din pozitii foarte bune in minutele 60, respectiv, 61), meciul a reintrat in banal, galatenii nemaiavind pastel iar iesenii nereusind sa speculeze faze elementare. Sclipirile lui Bilba si Silviu Ilie, intre care s-a interpus interventia lui Kolev la sutul lui Tanasa (’80), au mai dres busuiocul istoriei primului succes stagional al Politehnicii, insa gustul de amar spectacular a ramas, singura satisfactie a gazdelor fiind legata de pastrarea in Copou a celor trei puncte.

Penalty gratuit

Faza care si-a pus amprenta decisiv asupra partidei s-a consumat in minutul 43, cind Nogo l-a oprit prin fault pe Lucian Munteanu, care scapase spre poarta lui Kolev. Desi era foarte aproape de faza si s-a consultat si cu asistentul Szöke, Bogaciu a acordat eronat penalty, infractiunea consumindu-se in afara careului. Sanctiunea disciplinara, eliminarea lui Nogo, a fost corecta. La final, oaspetii au atacat dur arbitrajul. "A fost un fault la un metru in afara careului iar arbitrii erau foarte aproape de faza. In astfel de cazuri, ori nu vezi bine, ori esti rau intentionat" a spus Grigoras, in timp ce presedintele Otelului, Marius Stan, a spus ca "acea faza a decis rezultatul. Vreau sa cred ca a fost ceva intimplator". Popa a incercat sa-i ia apararea arbitrului: "Eu am vazut penalty, insa reluarile pot sa spuna altceva. Oricum, am mai avut un penalty in prima repriza, la un hent in careu. Asa cum i-am dat credit la acea faza, ii dau si la a doua. Iar sa te plingi de un arbitru ca Bogaciu…".

 

  

De ziua primarului

^ Minune in Copou, aseara: nocturna a functionat ireprosabil! ^ Presedintele oaspetilor, Marius Stan, a venit la stadion insotit de sotie si de copilul cel mic. ^ Desi abia a revenit la Poli, Gavatorta a fost introdus in repriza secunda, evoluind bine. In schimb, o alta noua achizitie, Montiel, nu a prins nici banca de rezerve, asa cum s-a intimplat si cu Miclea sau Milea. ^ Popa a spus ca dedica victoria primarului Nichita, a carui zi de nastere este astazi si e sigur ca Bilba va dedica golul sau celor doua milioane de elevi din Romania. "Bilba e un baiat inteligent si sigur se gindeste la scolari si studenti intr-o astfel de zi!" Despre primar, tehnicianul a glumit: "Sper sa faca si cinste, daca tot ii dedicam victoria". ^ Citiva membri ai galeriei i-au cintat "La multi ani!", in fata tribunei oficiale, lui Nichita, dupa meci. ^ Ionut Popa a anuntat ca elevii sai au jucat fara prima in meciul de ieri.

Antrenorii au cuvintul

Ionut Popa: "Sint foarte suparat ca nu am realizat scorul etapei. Jucatorii ba si-au batut joc de situatii de doi contra unu, ba au tras in genunchi, ba au gresit pase simple, in momente decisive. Daca nu era asa, puteam bate cu 4, 5 sau chiar 6-0! Nu am avut prospetime, cred ca ne-au scos din ritm cele 2 saptamini de pauza. Galatiul n-a contat astazi. In afara de «bum-bum» pe virfuri, nu au jucat nimic. Ne-a fost usor sa le descifram jocul".

Petre Grigoras: "Sint foarte suparat de rezultat, cauzat de o greseala grava de arbitraj, insa imi felicit jucatorii. Am plecat de la 0-1 si le-am spus ca nu ma intereseaza daca pierd cu 1 sau 5 la 0. Desi ne-a fost greu, am reusit sa dominam, insa am pierdut. Daca as fi patron, le-as da prima baietilor pentru acest joc. Nu m-a inzestrat insa natura cu astfel de calitati, asa ca…"

Comentarii