Vine decontul!

marți, 01 iunie 2010, 22:00
3 MIN
 Vine decontul!

Contraperformanta se plateste! Pe linga faptul ca au dat cu piciorul unor prime fabuloase pe finalul sezonului, cind conducerea clubului a ridicat enorm bonusurile obisnuite, promitind si 3 000 de euro pentru o victorie pe teren propriu in fata unor adversari modesti, jucatorii Politehnicii Iasi vor trebui sa umble la buzunarul propriu pentru a-si achita greselile care au dus echipa in Liga a II-a. Astfel, toti fotbalistii ieseni vor fi obligati in zilele urmatoare sa returneze primele obtinute in campionatul 2009-2010, acestea fiind, conform Regulamentului de Ordine Interioara, 500 de euro pentru un punct obtinut acasa si 700 de euro pentru un punct obtinut in deplasare. Informatia a fost confirmata de presedintele gruparii din Copou, Cristinel Starica, acesta precizind: "Conform Regulamentului de Ordine Interioara, primele se incasau in proportie de 100% in cazul indeplinirii obiectivului, adica clasarea in primele zece locuri. In cazul situarii pe o pozitie pe locurile XI – XIV, bonsurile scadeau cu 50%, iar in cazul retrogradarii, jucatorii nu primesc nici o prima. Pentru a-i stimula, le-am achitat multe dintre prime la valoare intreaga, acum e momentul sa reglam conturile". Seful executivului iesean a spus ca solutia recuperarii banilor va fi taierea salariilor pe care jucatorii ieseni le mai au de primit: "Sint restante salariale de doua luni. Vom face o compensare si banii primiti deja pentru prime vor fi considerati drepturi salariale pentru lunile restante. Vor exista diferente, de la caz la caz. Unii fotbalisti isi vor acoperi datoria, altii vor mai primi ceva, in timp ce o alta categorie e reprezentata de cei care vor trebui sa aduca bani de acasa!".

Plesca pleaca la Medias cu regrete

In ceea ce priveste lotul de jucatori, fluxul de plecari a inceput. Primii care au parasit Copoul au fost jucatorii imprumutati, Andrei Ionescu si Mihai Onicas revenind la Steaua iar Georgian Paun la Dinamo. Daca stelistii erau cedati pina in vara, in cazul ultimului jucator amintit contractul nu s-a mai prelungit, asa cum se stabilise initial, si pe durata sezonului 2010-2011. O alta plecare, aparuta in aceasta saptamina, este cea a lui Razvan Plesca, acesta semnind un angajament pe cinci ani cu Gaz Metan Medias, echipa care-l mai curtase si in anii anteriori. Portarul a marturisit ieri ca are regrete mari la despartirea de Iasi: "M-am inteles cu Gaz Metan Medias pentru o perioada de cinci ani, interval in care pot pleca gratis, asa cum cum venit. Nu am facut acest pas pentru ca nu doream sa joc in Liga a II-a ci pentru ca nimeni nu mi-a propus prelungirea contractului cu Poli, care a expirat in aceasta vara. Plec cu mari regrete dintr-un oras si de la o echipa in care m-am simtit excelent si unde mi-ar placea sa revin. Imi doresc din tot sufletul ca Poli sa revina imediat in Liga I si aceasta lectie dureroasa care a fost retrogradarea sa genereze un nou inceput fericit pentru Iasi". Plesca a mai fost ofertat si de Otelul Galati

 

Nici o speranta!

Daca luni s-a anuntat ca toate cluburile care au participat in campionatul recent incheiat au primit licenta pentru Liga I, cu exceptia Unirii Alba Iulia, ieri, FRF a anuntat printr-un comunicat ca singurele echipe din Liga a II-a care au fost respinse la acest "examen", sint Farul Constanta si Sageata Stejaru, cluburi care oricum nu au sanse nici macar matematice de a promova. " In cazul clubului FC Farul Constanta, licenta a fost refuzata pentru neindeplinirea criteriului financiar, respectiv a cerintelor stipulate de articolele 43 si 45 din Regulamentul national pentru licentierea cluburilor, editia 2009. In cazul clubului ACS Sageata Stejarul, licenta a fost refuzata pentru neindeplinirea criteriilor de infrastructura, personal si administratie",  se arata in comunicatul FRF. Asadar, intrucit toate echipele din Liga I ramase in competitie si toate echipele cu sanse de promovare din Liga a II-a au fost licentiate, ultimele sperante in legatura cu o salvare miraculoasa a Politehnicii s-au spulberat.

Comentarii