Vint din pupa

luni, 08 septembrie 2003, 23:00
2 MIN
 Vint din pupa

Dupa patania din prima etapa, de la Vaslui, Poli avea obligatia de a nu mai face un alt pas gresit pentru a nu ramine in bloc-starturile cursei de promovare. Daca victoria din Copou in fata Oltului Sfintu Gheorghe a fost mai mult decit logica, de rezultatul partidei de simbata trecuta, de la Focsani, depindeau foarte multe. Atit in ceea ce priveste clasamentul (mai ales ca Onestiul a cistigat la Vaslui, ajungind la ^4 la adevar) dar si privind spre moralul „alb-albastrilor” si, mai ales, al orasului, vizavi de echipa. Pentru ca, se stie, Iasul este foarte sensibil in privinta rezultatelor. Cind acestea exista, lumea (spectatori, sponsori, etc) este linga echipa, cind clasamentul este neplacut privirilor apar multe intrebari de genul „Poli? Care Poli?”.
Chiar daca nu a jucat stralucit pe Milcov, Iasul s-a impus prin pragmatism. Bazindu-se pe o defensiva „beton”, Poli a asteptat sa plaseze lovitura decisiva pe final, atunci cind a fost exploatata superioritatea numerica, iesirea „dirijorului” gazdelor, Paduretu – ce a fost fortat sa reintre dupa o accidentare serioasa, dupa cum am anticipat in avancronica – si intrarea in joc a unor rezerve experimentate, dupa care ar putea tinji chiar echipe de prima liga: ex-stelistul Luca (ce a si inscris), Botan sau Mitruc, un jucator ce a probat o vreme echipamentul lui Dinamo. Victoria de la Focsani creaza si premisele pregatirii mult mai linistite a urmatoarei deplasari, de la Onesti, derbiul seriei putind avea conotatii foarte importante. Pina atunci, insa, e necesar sa nu fie privita cu relaxare partida de simbata, de pe teren propriu, cu Laminorul Roman, pentru a se evita vreo surpriza neplacuta. (Ovidiu MINEA)
Astazi, e zi de Cupa

Deoarece echipele de divizia C isi disputa meciurile din campionat vinerea dupa amiaza, partidele de Cupa Romaniei programate in aceasta saptamina se vor disputa marti, cu o zi mai devreme fata de programarea initiala. Masura a fost luata de FRF pentru a evita ca formatiile din esalonul trei sa dispute doua meciuri in 48 de ore. Drept urmare, Poli Unirea se va deplasa si va juca azi la Botosani cu formatia locala, FC, intilnirea urmind a incepe la ora 16. Oaspetii vor miza si pe jucatori mai putin folositi pina acum, insa obiectivul este calificarea. In aceeasi competitie, de la aceeasi ora, pe stadionul Constructorul, CFR Moldova Iasi primeste vizita Laminorului Roman. (OM)

Comentarii