Vint din pupa

miercuri, 12 martie 2008, 21:25
3 MIN
 Vint din pupa

Politehnica Iasi a plecat ieri, in jurul prinzului, spre Constanta, unde miine, incepind cu ora 19:00 intilneste Farul, in etapa a XXIII-a a Ligii I de fotbal. Inaintea plecarii spre orasul de pe Litoral, s-a organizat o conferinta de presa.

In cadrul acesteia, antrenorul Ionut Popa a anuntat ca problemele de lot au capatat proportii ingrijoratoare. "Sint putin pesimist deoarece primul meci din seria celor sase partide dificile pe care le avem il vom aborda cu probleme mari. Pe linga cei patru accidentati mai vechi, Naidin, Ilie, Tincu si Straton si Buta, care este suspendat, i-am mai pierdut in aceasta saptamina, la antrenamente, pe Palimaru si L. Munteanu, ambii accidentindu-se. Cu Palimaru vroiam chiar sa joc titular, insa la cele 95 de kilograme pe care le are Mijin, care l-a calcat, nu mai poate merge. Chiar daca nu am nici 18 jucatori sa trec pe foaie, mizez pe ambitia celor care vor intra, mai ales ca lotul e apropiat din punct de vedere valoric. Sper sa iasa un joc interesant intre cele doua echipe, neinvinse in 2008, si sa obtinem un rezultat pozitiv, chiar daca echipa pare putin obosita".

Presedintele Politehnicii, Sorin Boca, a anuntat ca echipa nu va fi insotita de suporteri la meciul de la Constanta: "Am decis sa nu sprijinim deplasarea galeriei la Constanta, anuntindu-i pe organizatori ca ne declinam raspunderea in cazul aparitiei unor suporteri care vor face deplasarea pe cont propriu. E o reactie a noastra la ceea ce au facut suporterii la Buzau, cind am fost amendati din cauza lor. Nu stiu daca vom permanentiza aceasta hotarire, nu am luat o decizie in privinta celorlalte meciuri care vor urma".

La meciul de la Buzau a facut trimitere si Ionut Popa: "Marius Striblea, unul dintre cei mai cunoscuti avocati din zona Moldovei, a demarat procedurile privind declansarea unui proces in care vom reclama modul in care am fost tratati. Mai mult, vom trimite un dosar si la UEFA pentru a semnala cele intimplate la Buzau" ,a spus tehnicianul.

Oficialii Politehnicii Iasi s-au mai referit ieri si la afimratiile jucatorului stelist Mirel Radoi, care a declarat ca moldovenii au fost recompensati de CFR Cluj ca urmare a succesului in fata bucurestenilor. "Radoi e oltean si astia le stiu pe toate. Mai bine sa-si vada de jocul lui" a spus Popa, in timp ce Boca a declarat: "Poli nu a intrat niciodata in discutii de acest gen pentru ca eu nu sint de acord cu astfel de practici"

Derbiul revelatiilor

Antrenorul echipei FC Farul, Ion Marin, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca in partida cu Poli Iasi nu l-ar multumi decit victoria si ca meciul dintre cele doua formatii este "un derby al revelatiilor".

"Toate meciurile sint grele, e un joc de sase puncte, in care noi ne propunem sa obtinem prima victorie pe teren propriu. Rezultatul cu Dinamo a creat entuziasm in tabara noastra, eu sint multumit ca jocul nostru este din ce in ce mai consistent. Poli Iasi este o echipa foarte bine organizata, cu un antrenor care aseaza echipa foarte bine, care se apara foarte bine si contraataca periculos cu Cristea, Bilba si Sfirlea. Nu m-ar multumi un egal, ci doar o victorie. Trei puncte cu Iasul nu limpezesc situatia, inseamna doar o acumulare de puncte. Farul-Poli Iasi este un derby al revelatiilor", a declarat Ion Marin.

Tehnicianul constantean a stabilit si lotul de 18 jucatori pentru partida cu Poli Iasi: Vlas, Curca – Barbu, Schiopu, Gheara, Bacila, Maxim, Florea, L.Mihai, Todoran, Voiculet, Nae, Nanu, Gosic, Gerlem, Chico, Ben Teekloh si Gaston Mendy. Florin Patrascu este suspendat pentru cumul de cartonase galbene, iar Farmache este accidentat.

Comentarii