Week-end-ul nou-venitilor

vineri, 27 iulie 2007, 21:48
3 MIN
 Week-end-ul nou-venitilor

 Dintr-o etapa inaugurala intotdeauna interesanta, week-end-ul Ligii I are in program doar cinci meciuri, deoarece startul s-a dat ieri, la ore tirzii, iar Otelul Galati si Gloria Bistrita vor juca spre mijlocul saptaminii viitoare, datorita examenelor tip "cui" din Cupa UEFA-Intertoto. Numitorul comun al meciurilor de astazi si miine este aparitia celor trei echipe nou-promovate. Si daca "U" Cluj, cea mai solida dintre ele, se poate gindi la un start fericit in fata Pandurilor gorjeni, sarcinile celorlalte doua sint extrem de ingrate. Cind te numesti Dacia Mioveni si Gloria Buzau si ai in fata pe Rapid si Dinamo, este normal sa consideri o performanta chiar si o remiza, desi exista ambitii si motivatii. Gloria Buzau, finantata la second hand de Gigi Becali si pregatita de cumnatii Viorel Ion si Ilie Stan, vor lupta si pentru Steaua, care i-a ajutat cu jucatori in intersezon, exemplul Gurita fiind doar ultimul. La rindul sau, Dacia, finantata din umbra de Gigi Netoiu, ar putea face un pustiu de bine "spartanilor", incurcind Rapidul. Sigur ca cele doua echipe bucurestene nu s-au odihnit prea mult dupa Supercupa, la Rapid existind si multi "paraziti" in atmosfera, dar este greu de anticipat surprize in cele doua meciuri.
La Craiova, la o ora total atipica pentru fotbalul romanesc, Universitatea lui Mititelu are sansa de a arata ce fel de pretendenta la Cupe Europene este. Echipa olteana, formata din tinere talente locale si garnisita cu importuri din Australia, a avut un final de campionat senzational si acum, cu doi jucatori de mare valoare achizitionati, Prepelita si Tanasa, manifestindu-si intentia de de a ataca podiumul. Sa vedem, totusi, si replica echipei antrenate acum de Constantin Gache, un debutant pe prima scena. Week-end-ul se incheie cu duelul Politehnicilor de la Timisoara, unde gazdele spera sa razbune copios umilinta din vara, cind iesenii s-au impus chiar pe Bega.

Programul etapei
Ziua    Ora    Meci    Arbitru    TV
Astazi    20,45    Dacia Mioveni – Rapid    Aug. Constantin    Antena 1
Astazi    22,15    Univ. Craiova – Farul    V. Berbecaru        National TV
Miine    19,00    "U" Cluj – Pandurii        M. Draganescu    Telesport
Miine    19,00    Gloria Buzau – Dinamo    I. Ivan            National TV
Miine    20,30    Poli Timisoara – Poli Iasi    Al. Tudor        Kanal D
 Partidele Otelul Galati – CFR Cluj si Gloria Bistrita – Unirea Urziceni se vor juca miercuri, respectiv, joi.

Sirbii, arbitrii, Dica
Primele doua meciuri din noua editie de campionat s-au jucat, ieri si s-au incheiat cu rezultatele: FC Vaslui – UTA 2-2 si Steaua – Ceahlaul Piatra Neamt 2-1. In prim plan au fost stranierii din spatiul ex-iugoslav, care au inscris trei din cele sapte goluri (printre care si golul de debut al campionatului, prin vasluianul Ljubinkovic) si au suferit doua din cele trei eliminari ale partidei din Ghencea. S-au mai remarcat si arbitrii, prin doua decizii eronate: golul lui Ljubinkovic de la Vaslui marcat din ofsaid si penaltiul din care a egalat Steaua, cind faultul comis asupra lui Nicolita la 18 metri, a fost "mutat" in interiorul careului. Cu cele doua goluri marcate in poarta Ceahlaului, Nicolae Dica este primul golgeter al campionatului.
Rezultate, marcatori: FC Vaslui – UTA 2-2 (1-0). Ljubinkovic (’45), Temwanjera (’52) / Varga (’64), Radovanovic (’74); Steaua – Ceahlaul Piatra Neamt 2-1 (1-1). Dica (’15 – penalty, ’63) / Vranjkovic (’12 – penalty). Au fost eliminati: Rusmir (’80 – Ceahlaul), Neaga (’90^1, Steaua) si Vranjkovic (’90^3 – Ceahlaul). In momentul in care nemtenii au deschis scorul, patronul Stelei, Gigi Becali, a parasit tribuna!

Comentarii