Zdrobiti de Pancu si Platini

duminică, 31 ianuarie 2010, 23:00
3 MIN
 Zdrobiti de Pancu si Platini

Politehnica Iasi a disputat simbata, in Antalya, primul meci de verificare din 2010, adversara fiind TSKA Sofia, viceliderul primei ligi bulgare. Dupa o prima repriza alba, trupa pregatita de Ioan Andone s-a impus la scor de forfait, 3-0, cea de-a doua reusita, aparuta in minutul 52, purtind semnatura lui Daniel Pancu, jucatorul crescut la Iasi care a fost la un pas sa se intoarca in Copou in aceasta iarna. Celelalte goluri au fost inscrise de… Michel Platini (min. 48) si Rui Miguel (min. 71). Autorul primului gol nu este actualul presedinte al FIFA, ci un jucator brazilian, recent transferat la echipa bulgara, pe nume Michel Platini Mosquito Ferreira!  Conform informatiile furnizate de oficiali ieseni, Poli a jucat in formula Branet (’46 – Plesca) – Straut, Mihajlov (Ilie), Cuciula, Acsinte (Costache) – Birladeanu (Caragea), Straton, Negru (Badic) – Bujor (Viveiros), Badea (Bilba), Constantin (Miclea), schimbarile in cimp fiind efectuate in minutul 60. Antrenorul Politehnicii, Petre Grigoras, a caracterizat astfel jocul echipei sale: "A fost o prima repriza foarte echilibrata, in care s-a jucat de la egal la egal. In actul doi am luat goluri extrem de usoare, pe greseli individuale, fapt care a facut ca apoi sa se simta decalajul de valoare. A iesit in evidenta lipsa de experienta a lui Cuciula, care poate fi o solutie, dar a gresit la primul gol. Badic are mici sanse de a ne ajuta in retur, iar Caragea a avut o atitudine care a lasat de dorit. Nu ma asteptam la mari realizari din partea lui, dar imi doream sa-l vad ca se agata cu dintii de sansa pe care o are. Vali Badea s-a miscat binisor, insa este clar ca avem mare nevoie, in continuare, de intarirea echipei",  a spus tehnicianul, care nu a putut conta pe Munteanu si Buhusi, ambii acuzind mici probleme medicale. Tabloul zugravit de Grigoras a fost confirmat de Daniel Pancu, care a inscris cu o lovitura de cap, mingea atingind bara inainte de a intra in plasa: "Primul act a fost extrem de echilibrat, diferenta de valoare si de experienta simtindu-se insa in repriza a doua. La TSKA sint planuri mari, nea Ando avind la dispozitie peste 30 de jucatori. Pina la deschiderea scorului, Poli s-a miscat relativ bine, insa cred ca mai are nevoie de intariri". Celalalt fotbalist roman de la gruparea sofiota, Florentin Petre nu a fost folosit.

Onicas este pe-aproape

Ieri, Poli a avut doua sedinte de pregatire, la care a participat si un jucator nou, moldoveanul Cristi Efros, care a implinit 18 ani pe 6 ianuarie. Mijlocasul ofensiv de 1,80 metri si 60 de kilograme, alintat "Efrosinho", al carui tata este impresar, a jucat pina in vara la Besiktas Chisinau, in liga a doua a Republicii Moldova, el fiind legitimat ultima data la Iraklis Salonic, in Grecia, unde a evoluat la echipa de tineret. Efros va fi monitorizat de antrenorul Petre Grigoras, care va fi silit sa testeze in curind alti doi moldoveni anonimi, Sofroni si Tugunschi.

Un transfer mai serios care prinde din ce in ce mai mult contur este imprumutul mijlocasului Mihai Onicas, discutiile de aseara dintre conducerea Politehnicii si oficialii stelisti soldindu-se cu acordul conducatorilor bucuresteni ca inchizatorul Stelei sa joace in Copou cel putin pina in vara. Onicas are termen de gindire pina in aceasta dimineata, in cazul unui raspuns pozitiv el urmind sa se alature lotului Politehnicii in cantonamentul din Antalya.  In rest, situatia atacantului dinamovist Georgian Paun s-a schimbat, el parind mai aproape de o revenire la Astra Ploiesti decit de Poli. Pista Andrei Ionescu s-a inchis pentru moment, la fel ca aceea legata de Eric Bicfalvi, in timp ce Ninu, pe care Steaua vrea sa-l imprumute, nu este in vizorul Iasului.Astazi dupa amiaza, Politehnica joaca un nou meci de verificare, cu Sibir Novosibirsk, formatie ce a promovat in acest an in prima liga rusa.   

 

Boca, reales

Sorin Boca a fost ales simbata presedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal (AJF) Iasi, el obtinind astfel al treilea mandat consecutiv. Boca a fost singurul candidat pentru functia amintita, Adunarea Generala a AJF respingind candidatura lui Dragos Urdaru pe motiv de vicii de procedura. Un caz asemanator a aparut si in ceea ce priveste cele doua locuri de vicepresedinte, Dumitru Paraschiv si Virgil Grierosu fiind alesi in conditiile in care au "alergat" singuri, dosarul lui Valerica Lungu fiind respins.

Comentarii