Zilele Cupei

marți, 26 februarie 2008, 21:57
2 MIN
 Zilele Cupei

Dupa prima etapa a sezonului de primavara, o etapa nebuna de legat, pina la urmatoarea avem un mijloc de saptamina ce apartine Cupei Romaniei. Competitia KO programeaza, astazi si miine, sferturile de finala, intr-o singura mansa pe terenuri neutre. Toate cele patru partide pot fi urmarite pe Antena 1, in direct. Astazi se joaca meciurile Dacia Mioveni – Dinamo (16,15) si Unirea Urziceni – Rapid (20,30), iar miine, Pandurii – Gloria Buzau (16,15) si CFR Cluj – FC Brasov (20,30).

Dacia Mioveni – Dinamo. Meciul se disputa la Urziceni si va fi arbitrat de Tiberiu Lajos. Coincidenta face ca aceasta partida sa preceada infruntarea din campionat, care va avea loc simbata, la Mioveni. In ultimii opt ani, Dinamo s-a consacrat ca o specialista a Cupei, cistigind cinci din cele sase finale in care s-a calificat. Desi relatiile dintre cele doua adversare au fost destul de bune, in privinta miscarilor de jucatori, dar si a implicarii fostului actionar dinamovist, Gigi Netoiu in finantarea echipei argesene, aceasta nu i-a oprit pe fotbalistii Daciei sa realizeze un halucinant 1-1, in turul Ligii I, pe stadionul Dinamo, gazdele egalind de-abia in prelungiri, prin Danciulescu, dupa ce Daouda deschisese scorul. In privinta bancii tehnice, tandemul Dinu-Talnar va avea un adversar redutabil, in Sorin Cirtu, iar in privinta lotului, dinamovistii nu sint siguri de noua achizitie, argentinianul Osvaldo Miranda, caruia nu i-a sosit cartea verde. Cu toate acestea, Dinamo este net favorita, tactica ermetica a lui "Sorinaccio" fiind facuta tandari in opt minute de cosmar, la Vaslui.

Unirea Urziceni – Rapid. Partida de la Constanta, fluierata de Cristi Balas, se arata mult mai echilibrata, mai ales ca ambele echipe au dezamagit in etapa inaugurala a mini-returului. Rapid a pierdut in Giulesti in fata ultimei clasate, "U" Cluj, iar antrenorul Mircea Rednic se afla intr-o situatie conflictuala atit cu suporterii, cit si cu propriii jucatori. La Rapid, se asteapta debutul portughezului Vasco Matos, adus cu citeva zile in urma de la Beira Mar. La rindul lor, ialomitenii n-au reusit decit o remiza alba, pe teren propriu, cu Otelul Galati, rezultat care n-a bulversat in aceeasi maniera atmosfera in sinul gruparii pregatite de Dan Petrescu. Nu trebuie uitat ca Unirea a scos Steaua din Cupa Romaniei si a realizat un rezultat bun (1-1), in tur, in Giulesti, dar nici faptul ca Rapid este cistigatoarea ultimelor doua editii ale Cupei Romaniei. Cu Razvan Lucescu pe banca, nu cu Rednic.

Comentarii