A urcat cu tractorul pe maşina plină de oameni. Judecat pentru tentativă de omor

miercuri, 21 iulie 2021, 01:57
2 MIN
 A urcat cu tractorul pe maşina plină de oameni. Judecat pentru tentativă de omor

Incredibilul conflict a avut loc acum doi ani la Dobrovăţ, din cauza pământurilor.

Un ieşean a fost trimis în judecată după ce ar fi ar fi putut să ucidă cinci persoane care se aflau într-o maşină staţionată pe marginea unui drum. Tânărul, angajat al unei societăţi din domeniul agriculturii, conducea un utilaj agricol în apropiere de comuna Dobrovăţ, iar la un moment dat s-ar fi urcat intenţionat cu tractorul pe capota unei autoutilitare, conştient că ar fi putut să ia vieţile celor care se aflau în interior.

Cosmin Crăcană a fost trimis în judecată pe 15 iulie 2021, pentru săvârşirea tentativei de omor calificat. În 2019, era angajat al Agromixt Spineni SRL, iar în luna aprilie 2019 se afla în apropiere de comuna Dobrovăţ, unde lucra cu tractorul mai multe parcele. În jurul orelor 10, se afla la volanul tractorului, iar la un moment dat ar fi accelerat şi ar fi lovit intenţionat o autoutilitară marca Mitsubishi, care se afla în staţionare. În respectivul autovehicul se aflau cinci persoane, toate de sex masculin. Cei cinci au văzut moartea cu ochii în momentul în care tractorul s-a urcat cu roţile din faţă pe capota maşinii.

Aflată sub greutatea tractorului, autoutilitara a cedat, iar fiarele contorsionate au făcut ca doi dintre cei cinci bărbaţi aflaţi în interior să ajungă la spital cu diferite leziuni. Ulterior, procurorii au stabilit că această înlănţuire de evenimente ar fi putut să determine pierderea vieţilor persoanelor vătămate, dar şi că inculpatul ar fi urcat intenţionat cu tractorul pe autovehicul, în urma unui conflict legat de terenuri.

Trimis în judecată de procurori la mijlocul acestei luni, inculpatul aşteaptă verdictul ce va fi dat de magistraţi. „Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situaţie, nu poate înfrânge prezumţia de nevinovăţie“, a declarat pentru Ziarul de Iaşi Mihaela Apostol, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Comentarii