BRAVO LOR! Inventatorii ieşeni s-au întors plini cu aur şi argint din Thailanda

joi, 12 februarie 2015, 12:57
1 MIN
 BRAVO LOR! Inventatorii ieşeni s-au întors plini cu aur şi argint din Thailanda

3 medalii de aur, 3 medalii de argint și 3 premii speciale, dintre care unul este al doilea ca importanță acordat la salonul de inventică Thailand Inventors’ Day de la Bangkok – acesta este bilanțul obținut de Forumul Inventatorilor Români, partenerul Centrului de Informare Europe Direct Iași.

În perioada 28 ianuarie – 1 februarie 2015, reprezentatul Forumului Inventatorilor Români, asist.univ.dr.ing. Andrei Victor Sandu, de la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor din cadrul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iași a fost invitat sa sustina seminarii în cadrul Universității Malaysia Perlis.

După finalizarea acestora, împreună cu inventatorii din Malaezia a participat la Thailand Inventors’ Day 2015. Delegația Romaniei a beneficiat de sprijinul Malaysian Research & Innovation Society (MyRIS) și respectiv al World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA).

Evenimentul este organizat de National Research Council of Thailand, organizatie guvernamentala aflata direct sub Primul Ministru, ce coordoneaza dezvoltarea cercetarii din Thailanda.

La eveniment au fost prezentate inventii din 17 tari.

Romania a fost reprezentata de Forumul Inventatorilor Romani si a expus inventii ale inventatorilor de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si respectiv Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.

Evenimentul de o anvergura deosebita, peste 800 de inventii prezentate, a fost un bun prilej de a intari relatiile de colaborare cu asociatiile inventatorilor din Asia.

Textul integral, pe iasifun.ro

Comentarii