Cinci elevi de la școala Veronica Micle, sufocați în timp ce jucau „Balena Albastră”!

vineri, 17 martie 2017, 12:14
2 MIN
 Cinci elevi de la școala Veronica Micle, sufocați în timp ce jucau „Balena Albastră”!

Un incident suspect s-a produs la școala gimnazială Veronica Micle din Bucium. Mai mulți elevi au avut nevoie de îngrijiri medicale vineri la amiază.

UPDATE ORA 15:55

Polițiștii au audiat cadrele didactice și urmează să audieze și părinții copiilor implicați astăzi în incident. Elevii urmează să discute și cu un psiholog de la spital.

UPDATE ORA 13:45

"La ora 11:15 a fost făcut apelul la 112. A fost solicitată o ambulanță la școala din Bucium pentru doi copii de 12, respectiv 13 ani cu stare de insuficiență respiratorie. La sosirea primului echipaj, întrucât simultan au mai apărut trei cazuri, a fost solicitată o a doua ambulanță cu medic, prima fiind cu asistent", a explicat Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt SAJ Iași.

Echipajele medicale au aflat că a fost vorba despre un joc colectiv prin care copiii își țineau respirația, își încrucișau mâinile în formă de X pe piept, iar alt copil îi strângea, presând tot pe piept.

Doi elevi au leșinat, iar în cădere au suferit traumatisme cranio-cerebrale și de coloană cervicală. La spitalul "Sfânta Maria" au fost transportați cinci elevi. Ei sunt stabili hemodinamic, dar în stare de agitație psiho-motorie.

UPDATE ORA 13:15

Elevii au leșinat, iar în cădere s-au lovit. Conform surselor medicale, starea copiilor este una stabilă.

UPDATE ORA 13:00

Două fete au fost găsite în clasă, iar două fete în baie. Acestea sunt eleve în clasa a VI-a, având vârste de 12 -13 – 14 ani. Alți copii au făcut atac de panică.

Reprezentanții Poliției fac o anchetă, dar primele cercetări nu confirmă oficial faptul că elevii ar fi jucat "Balena Albastră".

UPDATE ORA 12:30

Se pare că ar fi vorba despre cinci copii, elevi de clasa a VI-a (patru fete și un băiat), care s-au sufocat în timp ce jucau "Balena Albastră"; ei își țineau respirația, iar alt copil le apăsa piepturile – aceasta fiind una dintre probele jocului.

Copiii au fost transportați de urgență la spital.

UPDATE ORA 12:10

Deocamdată nu avem amănunte. Mai multe echipaje medicale, dar și Poliția au ajuns la fața locului. Conducerea unității de învățământ a organizat rapid un consiliu.

Conform unor surse, elevii ar fi jucat "Balena Albastră". Amănunte despre jocul care împinge la sinucidere aflați de AICI.

Revenim cu amănunte.

Comentarii