Cinci tinere fac cinste Iașului. Sunt printre cei mai buni studenți din străinătate!

joi, 05 ianuarie 2017, 02:59
2 MIN
 Cinci tinere fac cinste Iașului. Sunt printre cei mai buni studenți din străinătate!

Cinci tineri ieşeni sunt în cărţi pentru a primi o distincţie astăzi, în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, când vor fi oferite premii pentru cei mai buni studenţi care-şi desfăşoară activitatea dincolo de graniţe.

„Liga Studenţilor Români din Străinătate recunoaşte rezultatele deosebite ale tuturor finaliştilor din cadrul Competiţiei LSRS pentru excelenţă academică în străinătate. Câştigătorii celor opt premii, ce vor fi aleşi dintre finalişti de Juriul Galei 2017, vor fi anunţaţi în cadrul galei care va avea loc la Palatul Parlamentului, pe 5 ianuarie 2017. Toţi tinerii finalişti sunt exemple remarcabile de excelenţă românească în străinătate şi în ţară“, au transmis organizatorii.

Maria Teodora Chihaia candidează la cel mai bun student de pe alte continente, şi se află momentan în China, unde finalizează studiile de master la una dintre cele mai prestigioase universităţi de acolo: Shanghai JiaoTong University.

„Vorbitoare de limba chineză, nivel mediu, engleză şi italiană, nivel fluent, doresc ca pe viitor să am o carieră diplomatică şi totdată să ajut la restabilirea relaţiilor comerciale dintre România şi China, precum şi la refacerea drumului mătăsii“, a declarat aceasta.

Ana Gabriela Benghiac candidează la secţiunea România şi este absolventă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, fiind medic specialist şi chirurgie dento-alveolară şi bioetician. Aceasta a absolvit în 2016 programul de certificare în bioetică pediatrică oferit de Children’s Mercy Hospital şi Universitatea Missouri-Kansas, din SUA.

La această categorie mai este o studentă de la UMF Iaşi – Delia Nebunu, în anul al VI-lea la Medicină Generală, şi încă una – Ana-Maria Dogaru, tot în anul al VI-lea, tot la UMF, ce candidează la categoria Erasmus.

Ultima studentă este Oana Bivolaru, care studiează în Westminster, UK, care provine din Iaşi şi care a ales să plece în străinătate să înveţe după ce şi-a întrerupt cursurile la „Cuza“.

Câştigătorii vor fi aleşi în această seară.

Comentarii