Cultură indoor de cannabis la Botoşani. Drogurile erau vândute la Iaşi

vineri, 29 mai 2015, 11:14
2 MIN
 Cultură indoor de cannabis la Botoşani. Drogurile erau vândute la Iaşi

Mai mulţi indivizi au început o afacere serioasă în judeţul Botoşani. Ei se ocupau de cultivarea cannabisului pe care îl vindeau în Iaşi.

Cannabisul era cultivat în localitatea Româneşti. Agenţii care au participat la acţiunea de destructurare a grupului de traficanţi au descoperit  ceva uluitor: o cultură indoor de cannabis cu sisteme complete de întreţinere, preparare, instalaţii de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, de irigare programată, de reflectare a luminii, de ermetizare şi de încălzire!

În urma percheziţiilor au fost confiscate 8 kilograme de cannabis.

"Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi au efectuat 9 percheziţii domiciliare în judeţele Botoşani şi Vrancea la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc. La activităţi au participat şi poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate Vrancea şi Botoşani, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi – Serviciul Acţiuni Speciale şi poliţişti de frontieră de la I.T.P.F. Iaşi şi S.T.P.F.  Botoşani. În urma administrării probatoriului, 4 dintre membrii grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă", au declarat reprezentanţii IPJ Iaşi..

 

Comentarii