Dispensar şi punct permanent cu apă potabilă în „cartierul“ Dalas din Iaşi

marți, 28 aprilie 2015, 17:03
2 MIN
 Dispensar şi punct permanent cu apă potabilă în „cartierul“ Dalas din Iaşi

Municipalitatea va dispune o serie de măsuri în zona Cicoare din cartierul Alexandru cel Bun.

Iniţiativa Primăriei vine după ce au fost semnalate o serie de probleme ce ţin atât de sănătatea publică, cât şi infracţionalitatea din această parte a oraşului. „Ne gândim să înfiinţăm un dispensar pentru copiii din zonă, cu medic de familie care să înceapă să facă o evidenţă foarte clară, casă cu casă, care este contactul lor cu mediul sanitar românesc. De asemenea, avem în vedere înăsprirea acţiunilor de patrulare astfel încât infracţionalitatea să scadă“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Potrivit acestuia, în zona ştrandului municipal va fi înfiinţat un punct permanent cu apă potabilă, având în vedere că cea mai mare parte a familiilor care stau în zonă nu au o sursă de apă potabilă verificabilă, indiferent dacă locuiesc legal sau ilegal. „Reţeaua de apă şi sistemul de canalizare au fost extinse în zonă, dar nu acoperă toată suprafaţa. O parte din cetăţenii de acolo şi-au făcut racorduri de apă, la canalizare, dar sunt cei de pe şes care nu se pot racorda din motive tehnice. E o chestiune de sănătate publică şi vrem să ne implicăm împreună cu direcţia de resort“, a mai Chirica.

Discuţiile privind situaţia din zona Cicoare au demarat încă de săptămâna trecută, fiind vorba de un parteneriat între Primărie, Direcţia de Sănătate Publică şi Crucea Roşie.

Comentarii