EXCLUSIV: BOMBĂ! CJ Iaşi, „decapitat”. Preşedintele şi două şefe din subordine, trimişi în arest

joi, 07 mai 2015, 13:48
4 MIN
 EXCLUSIV: BOMBĂ! CJ Iaşi, „decapitat”. Preşedintele şi două şefe din subordine, trimişi în arest

Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a fost luat cu jandarmii astăzi şi dus la DNA Iaşi pentru audieri. El are calitate de suspect în dosarul în care s-au făcut percheziţii în urmă cu aproximativ trei săptămâni.

ORA 20:15

Preşedintele CJ a fost reţinut pentru 24 de ore, acuzaţia fiind de favorizarea infractorului.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, liberalul Cristian Adomniței, a fost reținut de procurorii DNA Iași, joi seară, după aproximativ cinci ore de audieri,

ORA 18:15

Letiţia Popa, fina primarului Gheorghe Nichita, a fost reţinută pentru 24 de ore de către procurorii DNA.

Firma acesteia, Laser Co, a câştigat licitaţia privind realizarea unor materiale promoţionale, contract de 335.000 lei încheiat cu CJ Iaşi.

ORA 16:20

Ponta:Arestarea preventivă este pentru infractori periculoşi, Adomniţei nu trebuie arestat preventiv

Arestarea preventivă este necesară pentru infractorii periculoşi, iar preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, nu trebuie să fie neapărat în arest preventiv, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

"Eu cred că fiecare om trebuie să plătească pentru greşelile sale, dar arestarea preventivă este pentru infractori periculoşi şi pentru fapte de violenţă şi cred că nici măcar Adomniţei, care acum e în dubă şi se bucura de răul lui Nichita, nu trebuie neapărat să fie în arest preventiv". Citeşte mai departe AICI.

ORA 15:50

În dosar se fac cercetări şi pentru trafic de influenţă.

ORA 15:45

Reţineri în dosarul de la CJ Iaşi!

Două persoane au fost reţinute pentru abuz în serviciu în dosarul de la CJ Iaşi: Teodora Jinga, şefa Direcţiei de Proiecte Europene, şi Carmen Irimescu, şefa Serviciului Proiecte şi Parteneriate la Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă.

ORA 14:45

Adomniţei, luat cu jandarmii şi dus la audieri la DNA Iaşi

Potrivit unor informaţii, ar mai fi fost ridicate şi duse la audieri Teodora Jinga, şefa Direcţiei de Proiecte Europene din cadrul CJ, şi una dintre subalternele sale, Ioana Raţă.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi a confirmat pentru Ziarul de Iaşi că se află la audieri. El a infirmat faptul că ar fi fost săltat din trafic, aşa cum s-a zvonit. "Sub nicio formă nu am fost ridicat din trafic. Am fost chemat la audieri şi aştept", a subliniat Adomniţei. Şeful CJ a ţinut să adauge: "Dosarul este acelaşi, de unde fonduri europene, nu ştiu"…

"Am sentimentul că sunt singurul din sat care nu ştie sau nu înţelege ce se întâmplă în jurul său…”, a mai comentat Adomniţei speculaţiile din presa centrală potrivit cărora ar fi fost săltat din trafic de procurori.

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, la CJ Iaşi au descins mascaţii. Miza percheziţiilor ar fi fost reprezentată de un contract încheiat în 2013 între Laser Co, firmă deţinută de unul dintre finii primarului Gheorghe Nichita, şi CJ, privind realizarea unor materiale promoţionale.

Contractul, în valoare de 335.000 lei, cu tot cu TVA, viza realizarea a 14 tipuri de materiale, de la albume de pre­zentare a judeţului, mape de pre­zentare, hărţi turistice sau magneţi cu răşină, până la stick-uri USB, pixuri metalice şi sacoşe persona­lizate. Două din cele 14 tipuri de materiale au fost subdivizate în câte două repere. Astfel, au fost menţionate separat conceperea şi tipărirea albumului de prezentare, respectiv filmul de prezentare a judeţului şi DVD-ul propriu-zis. Dintre materialele solicitate, ar fi fost realizate doar 11, de semnat semnându-se însă pentru toate, contractul fiind achitat pentru întreaga sumă. Neregulile ar fi fost sesizate de serviciul audit public intern, care a sesizat mai departe conducerea CJ.

Aflaţi amănunte din articolul următor:

8 ore de percheziţii misterioase la CJ Iaşi. Ce caută, de fapt, procurorii DNA?

Descindere spectaculoasă a procurorilor DNA însoţiţi de „mascaţi“ la Casa Pătrată, în 19 birouri de la Consiliul Judeţean. Percheziţia, care s-a încheiat doar cu ridicări de materiale, avea să dureze nu mai puţin de 8 ore. Anunţul oficial a fost foarte sec: „Cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni de fals, comise în perioada 2013-2015“.

Comentarii