EXCLUSIV Cine sunt ieșenii traficanți de cocaină care au adus ”marfă” chiar în noaptea de Revelion FOTO/VIDEO

duminică, 02 ianuarie 2022, 11:15
2 MIN
 EXCLUSIV Cine sunt ieșenii traficanți de cocaină care au adus ”marfă” chiar în noaptea de Revelion FOTO/VIDEO

Uimitor este faptul că ”afacerea” a fost condusă de către Paul Pintilie, care a preluat-o de la fratele său Radu, mort într-o închisoare din Argentina, în anul 2011. Cei doi frați puseseră pe picioare o rețea de trafic de droguri, cumpărând cocaină din Peru, India sau Brazilia. De altfel, bărbatul prins vineri noapte la intratea în Iași cu cocaină și cannabis a fost arestat primul în Brazilia, apoi fratele său, în Argentina, în 2011. Cei doi ascundeau drogurile în bagaje sau le înghițeau. Radu Pintilie a murit în închisoare, ars de la salteaua din celulă, care ar fi luat foc de la o țigară. Cei doi frați sunt dn Scânteia. 

Între timp, Paul a stat câțiva ani în închisoare apoi s-a apucat din nou de treabă. Împreună cu alți patru tineri, printre care și Valer Zoicaș, au început să aprovizioneze piața narcoticelor din Iași. Ei aduceau drogurile din Olanda și Germania și le ascundeau în compartimente din motorul mașinilor.  În noaptea de Revelion ei au fost așteptați la intrarea în Iași de către procurorii DIICOT și polițiști de la Crimă Organizată Iași – Poliția Antidrog care au făcut ”inspecția tehnică” a mașinii. În autoturism se aflau Paul Pintilie și Valer Zoicaș. Ulterior, polițiștii au ridicat și ceilalți membri ai grupării, cinci bărbați în total, care au fost reținuți. 

”A fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant delict, fiind depistate două persoane, care ar fi venit din Germania și ar fi avut asupra lor substanțe susceptibile a fi droguri de risc și de mare risc, respectiv aproximativ 600 grame de substanțe susceptibile a fi cocaină și 176 grame de substanțe susceptibile a fi cannabis. Acțiunea a fost urmată de efectuarea a 14 percheziții domiciliare, în județul Iași, la persoane bănuite că fac parte din grupul infracțional și care s-ar fi ocupat cu distribuirea drogurilor în județul Iași și în județele limitrofe. De asemenea, au fost puse în executare 4 mandate de aducere, emise de procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași. În urma celor 14 percheziții domiciliare, au fost ridicate 400 de grame de substanțe susceptibile a fi cannabis, 4 grindere, o instalație pentru înființarea culturilor de cannabis indoor, precum și 5.000 de euro, 10.000 de lei, 500 de lire, un pistol cu gaz lacrimogen, cu 38 de cartușe, 18 telefoane mobile, 2 laptopuri și înscrisuri”, au precizat reprezentanții Poliției Iași.

Citiți și: O grupare de traficanţi de droguri din Iaşi a fost destructurată de Revelion

Comentarii