Fetiţă de 2 ani în comă alcoolică. I s-au dat pufuleţi îmbibaţi în alcool ca să adoarmă

sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 02:56
2 MIN
 Fetiţă de 2 ani în comă alcoolică. I s-au dat pufuleţi îmbibaţi în alcool ca să adoarmă

Medicii de la Spitalul de Copii spun că micuţei i s-au dat pufuleţi îmbibaţi în alcool, ca să adoarmă. „Este un remediu folosit deseori la ţară“, spun cadrele medicale.

O fetiţă de doar doi ani a ajuns în comă alcoolică la Spitalul de Copii din Iaşi. Aceasta a fost transportată la spital la miezul nopţii, după mai bine de şapte ore de la momentul în care a ingerat alcool, abia atunci când a început să aibă convulsii. Mai mult, fetiţia nu a fost adusă de părinţi, ci de o rudă, în grija căreia se afla.

„Deşi copilul era din Lungani, se afla la o rudă în Miro­slava, o mătuşă, ea fiind şi cea ca­re a venit cu el la spital. Cel mai pro­babil i s-au dat pufuleţi îmbibaţi în al­cool, ca să adoarmă. Este un remediu folosit deseori la ţară“, a precizat dr. Radu Terinte, managerul spitalului.

Repre­zentanţii unităţii au sesizat şi or­ganele de anchetă: primăria din Lun­gani, dar şi „Protecţia Copilului“ din Iaşi. Urmează să se stabilească astfel care este statutul şi contextul social în care acesta trăieşte şi dacă a fost doar o întâmplare, ori dacă acesta este în­tr-ade­văr neglijat de părinţi. Fetiţa se află în Clinica de Toxicologie.

„Atunci când a ajuns la noi, era într-o stare gravă, iar analizele au demonstrat că este vorba despre intoxicaţie acută cu alcool etilic. Deşi a ajuns la mai multe ore de la ingestie, a primit tratamentul specific, iar starea este una bună. Va pleca zilele următoare acasă, însă trebuie văzut dacă a fost ceva accidental sau dacă se mai poate repeta. Nu te aştepţi ca la o vârstă aşa de mică să întâlneşti astfel de cazuri“, a precizat dr. Tamara So­lange Roşu, medic-şef UPU.

Aceasta susţine că s-au înregistrat astfel de cazuri şi la familii în care copilul era foarte bine îngrijit, însă un singur moment de neatenţie a fost de ajuns.

„A fost un caz asemănător cu un copil care a luat paharul de votcă de pe masă şi a băut. Era împreună cu părinţii la o terasă într-o seară, iar la scurt timp părinţii au observat că nu se poate ţine pe picioare, însă nu şi-au dat seama de ce. Abia când au ajuns la noi, analizele au confirmat acest lucru, pentru că ei nu l-au văzut în acel moment“, a completat dr. Tamara Solange Roşu.

Comentarii