FOTO Noile busturi din Parcul Copou, expuse mai întâi la Palatul Roznovanu

vineri, 10 octombrie 2014, 19:21
1 MIN

Busturile furate din parcul Copou îşi vor reocupa locurile la un an şi jumătate de când au fost distruse.

Cele trei busturi au fost aduse vineri la Primărie, urmând să fie amplasate pe soclurile lor în cursul săptămânii viitoare. Până la reinstalarea lor în parcul Copou, busturile au fost aşezate pe unul din holurile Palatului Roznovanu.

Municipalitatea a alocat 75.000 de lei pentru refacerea celor trei busturi, lucrarea fiind realizată de scultorul Constantin Crengăniş.

Busturile se vor adăuga altor lucrări de sculptură realizate de Crengăniş la Iaşi, cum sunt leii din faţa Universităţii “A.I. Cuza”, monumentul Unirii din faţa Universităţii de Medicină, busturile lui Ion Creangă şi Gheorghe Asachi din curtea bisericii “40 de mucenici” din Copou sau statuia Regelui Ferdinand din incinta Bibliotecii Centrale Universitare.

Busturile scriitorilor Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Nicolae Gane, precum şi compozitorului Ciprian Porumbescu au fost furate la începutul lunii martie 2013 de către doi tineri care le-au distrus la unităţile Remat din oraş. Cele trei opere de artă aveau statut de monumente istorice de interes local.

 

Comentarii